Gazete Vatan Logo

Çıplak şantajla ölüme 200 lira para cezası!

Narine Mkrtchyan’ın cinsel içerikli görüntülerini gizlice çekip şantaj yaparak siyanürle intiharına neden olmaktan yargılanan ağabey-kardeş 3’er yıl hapis ve 200’er lira para cezasına çarptırıldı.

Kumkapı’da Ermenistan vatandaşı Narine Mkrtchyan’ın gizlice çekilmiş görüntüleriyle şantaj yaparak siyanür içip intihar etmesine neden oldukları iddiasıyla yargılanan Orhan Okumuş ve ağabeyi Barış Okumuş hakkında “intihara neden olma, özel hayatın gizliliğini ihlal ve şantaj” suçlarından 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. İstanbul 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına sanık kardeşler ve müşteki Nune Mkrtchyan katıldı. Duruşmada iki sanık suçlamaları kabul etmediklerini, suçsuz olduklarını belirterek beraatlerini istedi.

Hakim Kemal Selçuk Yalçın, kararında Orhan Okumuş’un üzerine atılı taksirle öldürme suçunun yasal unsurlarının oluşmadığını belirterek bu suçtan beraatine karar verdi.

Pişmanlık duymadılar

Hakim, Orhan Okumuş ve Barış Okumuş’u “şantaj ve özel hayatın gizliliğini ihlal” suçlarından 3’er yıl hapis ve 200’şer lira adli para cezasına çarptırılmasına karar verdi. Sanıkların suçlarında herhangi bir indirime gitmeyen hakim, sanıkların yargılama boyunca pişmanlık duymamaları ve tekrar suç işlemeyecekleri yönünde mahkemede olumlu kanaat oluşmadığını belirterek hükmün açıklanmasının geri bırakılması ve cezanın ertelenmesine yer olmadığına dair karar verdi.

Haberin Devamı