Gazete Vatan Logo

Cinsiyet değiştirme ameliyatı oldu, öldü

Denizli Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünden mezun olan 27 yaşındaki Beren Y. kadın olmak için 12 Mayıs’ta İstanbul’da özel bir hastanede cinsiyet değiştirme ameliyatı oldu.

Cinsiyet değiştirme ameliyatı oldu, öldü

Denizli Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünden mezun olan 27 yaşındaki Beren Y. kadın olmak için 12 Mayıs’ta İstanbul’da özel bir hastanede cinsiyet değiştirme ameliyatı oldu. Ancak ameliyatın ardından fenalaşan ve yoğun bakıma alınan Beren Y., yapılan tüm müdahalelere rağmen solunum yetmezliğinden hayatını kaybetti. Ailesi doktor ve hastane hakkında suç duyurusunda bulundu.

Arkadaşları isyan etti

Beren Y.’nin ölümünün ardından arkadaşları sosyal medyada isyan etti. Arkadaşları, Beren Y.’nin eğitim fakültesinden mezun olduktan sonra öğretmen olmak istediğini anlattı: “Erkek bedeninde kadın olmak istemiyordu, ameliyatını olup, öğretmenlik yapacaktı. Ailesiyle arası da çok iyiydi onlar da Beren’e destek veriyordu. Denizli’ye öğrenci olarak Bursa’dan gelmişti bir daha da dönmedi. Bu ameliyatı olduktan sonra KPSS’ye girip mesleğini yapmak en büyük arzusuydu.” Doktoru suçlayan arkadaşları, hastanede Beren Y.’ye ameliyat için gerekli testlerin yapılmadığını iddia ettiler. n

Haberin Devamı