Gazete Vatan Logo

Cinsel taciz cinayetine beraat...

İstanbul Beykoz’da cinsel tacizine uğradığını iddia ettiği kayınpederi Ahmet Y.’yi (69) öldüren Esma Y. (35) tutuksuz yargılandığı İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı.

Cinsel taciz cinayetine beraat...

İstanbul Beykoz’da cinsel tacizine uğradığını iddia ettiği kayınpederi Ahmet Y.’yi (69) öldüren Esma Y. (35) tutuksuz yargılandığı İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Genç kadın hakimin, “Yaşadığın olayı neden eşine anlatmadın” sorusuna “Çocuğumu öldürmekle tehdit ediyordu. Söylesem hem beni hem çocuğumu öldürürdü” dedi. Esma Y.’nin anlatırken zorlanması üzerine hakim duruşma salonunu boşalttı. Esma Y.’nin defalarca kayınpederinin tecavüzüne uğradığını söylediği, bunu söylerken de gözlerinden yaş geldiği ve ağlamaya başladığı tutanaklara yazıldı. Esma Y.’nin “Çok direniyordum ama karşı koyamıyordum. Gücüm yetmiyordu. Kimseye söyleyemiyordum. Babam vefat etmişti, annem tekrar evlenip başka bir memlekette yaşamaya başlamıştı” dedi. Duruşma sonunda mahkeme oy çokluğuyla ‘beraat’ kararı verdi.

Meşru müdafaa

Kararda “Maktulün eylemleri sona ermiş bulunmakla birlikte tekrarı muhakkak olan” eylemler olarak değerlendirildi. Gerekçesinde “Dava konusu olayda da maktulün sanığa yönelik her üç saldırısının da süreklilik arz ettiği ve tekrarı yönünde de mani bir sebep olmadığı, tekrarının muhakkak ve beklenebilir olduğu, bu kabulün hakkaniyet ve nisfete (Adalet ve hak duygusu) uygun olduğu gözetilerek sanığın eyleminin meşru savunma kapsamında kaldığı anlaşılmakla beraatine” yazıldı.

Haberin Devamı

Mahkeme sahip çıktı

Duruşmadan sonra gazetecilerin karara ilişkin sorusunu yanıtlayan Esma Y.’nin avukatı Aydın Mollaoğlu, “Bir kayınpederin gelinine karşı birden çok kez böyle davranışlarda bulunması bizim örf, adet ve kültürümüzle çok çelişen bir şey. Çok vahim şeyler yaşamış aslında. Ahlak, erdem, güzel değerlere bizim sahip çıkmamız lazım. Burada da mahkeme bunlara sahip çıktı” dedi.