Gazete Vatan Logo

Cinsel ilişki sırasında boğup...

Cinsel ilişki sırasında boğup...

Adana'da boğazını sıkarak bayılttığı 22 yaşındaki Hatun Figen'i yakarak öldürdüğü iddiasıyla 10 yıl sonra yakalanıp ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan 36 yaşındaki Murat K., savunmasında "Yaktığımda ölmüştü. O kadar da canavar biri değilim" dedi.

İşsiz Murat K., 29 Eylül 2006'da daha önce para karşılığında birlikte olduğu Hatun Figen'i arayıp cinsel ilişkiye girmek istediğini söyledi. Tarafların anlaşması üzerine ikili Murat K.'nin evine geldi. K., iddiaya göre kullandığı uyuşturucu ve alkolün etkisiyle ereksiyon olamayınca genç kadın gitmek istedi. Bu yüzden ikili arasında tartışma çıktı, K., kadının boğazını sıkmaya başladı. Kendinden geçen Hatun Figen'in bayılması üzerine katil zanlısı, genç kadını bir kilime sararak aracıyla Cihadiye Köprüsü'nün altına götürüp, benzin dökerek yaktı. Cesedin bulunmasının ardından jandarma ekipleri yaptıkları araştırma sonucunda ölen kadının kimliğini belirleyemedi ve dosya faili meçhul olarak rafa kaldırıldı.

Jandarma sorumluluk bölgelerinin Emniyet Müdürlüğü'ne devredilmesinin ardından faili meçhul dosyalarını teslim alan polis, cinayet olayından uzun süre sonra kayıp başvurusu yapılan Hatun Figen dosyasını mercek altına aldı. Dosyası inceleyen ekipler Hatun Figen'in Antalya'da yaşayan annesine ulaştı. İfadesine başvuran ekipler Hatun'un mezarından ve annesinden DNA testi için örnekler aldı. Yapılan inceleme sonucunda ölen kişinin Hatun Figen olduğu tespit edildi.

Haberin Devamı

Polis, Hatun Figen'in öldürülmeden önce telefonda kimlerle görüştüğünün listesini çıkardı. Figen'in öldürüldüğü gün Murat K. ile birkaç kez görüştüğü ortaya çıktı. Cezaevi firarisi olduğu öğrenilen Murat K., İstanbul'da sahte kimlik ile yakalanıp tutuklandı.

'O KADAR DA CANAVAR DEĞİLİM'

Murat K. hakkında canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Cinayeti kabul eden K., savunmasında şunları söyledi:

"Eşim de evde olmadığı için Hatun'u arayarak 200 TL karşılığı 2 saat ilişkiye girme konusunda anlaştım. Hatun eve geldikten sonra sevişmeye başladık. Ereksiyon olamadığım iddiası doğru değildir. Ereksiyon oldum ancak kullandığım uyuşturucunun etkisiyle orgazm olamadım. Bunun üzerine Hatun gitmek istedi. Ben de 2 saatliğine parayı verdiğimi, olmasa da 2 saat boyunca yanımda kalması gerektiğini söyledim. Bunun üzerine erkek arkadaşının kendisini burada olduğunu bildiğini söyledi. Hakaret edince, kendimden geçtim boğazını sıkmaya başladım. Kendime geldiğimde ölmüştü. Canlı canlı yakmadım. O kadar da canavar biri değilim. Delilleri yok etmek amacıyla cesedi yaktım. Uyuşturucu kurbanıyım. Vereceğiniz her cezaya razıyım."

Haberin Devamı

Hatun Figen'in kız kardeşi Sultan Figen ise şikayetçi olduğunu söyleyerek, katil zanlısının cinayeti tek başına işlemediğini öne sürdü, anne Kezban Atsatan ise duruşma salonunda fenalaştı. Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.