Gazete Vatan Logo

Cinsel ilişki herkes adına riskli olacak!

Araştırmacılar, 'Kızıl Gezegen'de cinsel ilişkinin riskli olacağını, düşük yerçekimi ortamında hamileliğin ciddi bir tehdit oluşturabileceğini belirtti. Ancak insanoğlu bunu başarırsa yeni bir insan türünün de ortaya çıkabileceği ileri sürüldü.

Cinsel ilişki herkes adına riskli olacak!

GAZETEVATAN.COM

Mars'ta bir insan topluluğu fikri artık sadece bilim kurgudan ibaret değil... NASA ile dünyanın dört bir yanındaki uzay ajansları, bağımsız bilim adamları ve araştırmacılar, birlikte insanlığın 'Kızıl Gezegen'e iyice yerleşmesi için neler yapması gerektiğini belirlemek adına çok çalışıyorlar. Oraya ulaşmak, temeli kurup, sürdürülebilir gıda kaynakları yaratırken ve zorlayıcı unsurlarla mücadele etmek büyük bir görev olacak, ancak seks herkes adına en büyük risk olabilir.

Futures gazetesinde yayınlanan yeni bir araştırma makalesinde, uluslararası bilim insanları ekibi Mars yüzeyindeki yeniden üretim zorluklarını inceliyor. Bu riskli bir mesele... Eğer insanlar başka bir dünyada gebe kalmayı, bebeği taşımayı ve dünyaya getirmeyi başarırsa yeni bir türün başlangıcı olabilir.

Bu makalede, araştırmacılar, nihayet Mars'taki gençleri yeniden yetiştirmeye hazır olduklarında ortaya çıkabilecek çok sayıda potansiyel sorunla uğraşıyorlar. İlk ve en belirgin engel, hamilelik süreçleri için ciddi bir tehdit oluşturabilecek düşük yerçekimi ortamı.

Haberin Devamı

Dünya'nın yalnızca üçte biri kadar yerçekimi ile Mars yolcuları bir dizi sağlık sorununa maruz kalacak. Bilim adamları, aylarını ve bazı durumlarda yıllarını uzayda geçirmiş olan astronotların orada yaşadığı biyolojik değişiklikleri yakından incelediği için bunu biliyorlar.

Bunlar sadece sağlıklı yetişkinlerin uzayda uğraşmaları gereken şeyler, yani bir bebeği yerçekimsiz ortamda taşımanın zorluğu için söyleyenecek bir şey değil.

Basitçe söylemek gerekirse, bir kadının, bebeği bir şeyler ters gitmeden tam bir sürede taşıyabileceğini bile bilmiyoruz.

Makalede ayrıca, gezegendeki küçük yerleşimcilerin sayılarının desteklenmesinin doğuştan gelen zorlukları da inceleniyor. “Sevgi” kavramı, erkeklerin ve kadınların duyguları yerine biyolojilerini eşleştirilmeleri ile birlikte, salt varlığını sürdürmek için geri planda kalabilir. Ek olarak, bazı bireylerin, bir bütün olarak topluluğa risk teşkil eden sakıncalı özelliklerden dolayı çocuk sahibi olmalarına asla izin verilmeyebilir.

Haberin Devamı