Gazete Vatan Logo

Cinsel gücü artırıcı hap sanmış ama...

ANTALYA’da iki arkadaşıyla birlikte otomobilden düşürdükleri uyuşturucu extacy haplarını ararken polise yakalanan 30 yaşındaki G.M, hapların cinsel gücü artırıcı hap olduğunu sanarak aldığını iddia etti.

Güneş Mahallesi’ndeki akşam saatlerinde bir otomobilde fenerle bir şeyler arayan üç gencin hareketlerinden şüphelenen polis, araç üzerinde inceleme yaptı. Otomobilin ön koltuğunun altındaki bir poşette 30 adet uyuşturucu extacy hap ele geçirildi. Şüphelilerden F.U.’nun üzerinde ve aracının torpido gözünde de bir miktar esrar maddesi bulundu. 28 yaşındaki S.K., G.M. ve 21 yaşındaki F.U. gözaltına alındı. Şüphelilerin polise tarif ettikleri alanda ise çalılıkların arasına gizlenmiş 2 bin 398 adet extacy hap ele geçirildi. Şüpheliler hakkında Antalya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama’ suçundan 15 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Emniyetteki sorgusunun ardından serbest bırakılan F.U ve tutuklu iki sanık hakim karşısına çıktı. Sanıklardan G.M., uyuşturucu hapları, cinsel gücü artırıcı hap zannettiğini söyledi.

G.M., "Bir arkadaşım bunları evin çatısında bulduğunu söyleyip bize getirdi. Ben bunların uyuşturucu olduğunu bilmiyordum. Üzerinde tavşan sembolü vardı. Cinsel gücü artırıcı hap sandım. Sonra bunların arasından 30 kadarını alıp, kalanını bir arsadaki çalılıkların arasına gizledik" dedi. Araçta ele geçirilen esrar maddesini ise Zeytinköy bölgesinden aldıklarını iddia eden G.M. "Arkadaşımız F.U. askere gidecekti. Asker eğlencesinde içmek üzere bir miktar esrar almıştık" dedi. F.U. ise araçta ve çalılıkların arasında ele geçirilen extacylerle kendisinin bir ilgisinin olmadığını söyledi. F.U., "Zeytinköy’den esrarı da alan ben değilim. Esrarı G.M. aldı. Bana aldığı esrardan bir paket verdi. Bu paket de polis araması sırasında üzerimde bulundu. Torpido gözündeki esrar da G.M.’ye ait. Araca konulan extacyden de haberim yoktu" diye savunma yaptı. S.K. ise ifadesinde "F.U’nun kiraladığı araçla gezmeye çıkmıştık. Bir süre sonra G.M. araçtan bir hap düşürdüğünü söyledi. El feneriyle onu aradık bulamadık. Arabayı karşıya çektiğimizde polis geldi" şeklinde savunma yaptı. Mahkemede ayrıca şüphelileri uyuşturucu madde ile yakalayan polislerde dinlendi. Mahkeme S.K ve G.M.’nin tutukluluk halinin devamına karar verirken duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Haberin Devamı