Gazete Vatan Logo

Cinnetin nedeni kriz mi?

Eşini öldürdükten sonra intihar eden CHP'li İl Başkanı'nın eşiyle ayrı yaşadığı ortaya çıktı

Kütahya'da eşini tabancayla öldürdükten sonra intihar eden CHP İl Başkanı Sabahattin Uçar'ın öldürdüğü eşi ile bir yıldır ayrı yaşadığı belirtildi.

Dün akşam meydana gelen olayda evli ve 2 çocuk babası olan CHP İl Başkanı Sabahattin Uçar (54), villa tipi tripleks evinin bahçesinde tartıştığı emekli hemşire olan eşi Hediye Uçar'ı (54) evin giriş merdivenlerinde tabancayla ateş ederek öldürmüştü. Kütahya'da serbest muhasebecilik yapan ve özel sigorta şirketi sahibi olan Sabahattin Uçar daha sonra evinin bahçesinde tabancasını şakağına dayayarak intihar etmişti.


Ölen Sabahattin Uçar ile eşi Hediye Uçar'ın cesetleri otopsi için Kütahya Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi ekipleri olay yerinde incelemelerde bulunup boş mermi kovanlarını aldı.

BİR YILDIR AYRIYDILAR

Yakınları, Sabahattin Uçar ile eşi Hediye Uçar'ın bir yıldır ayrı yaşadıklarını belirtti. Hediye Uçar'ın İzmir'de kaldığı öğrenildi. Uçar çiftinin geçimsizlik nedeniyle sık sık tartıştıkları ve boşanma aşamasına geldikleri ifade edildi.

Olay, CHP Kütahya il teşkilatında da şok etkisi yarattı. Partililer il başkanı ve eşinin ölümüne çok üzüldüklerini belirtti. CHP Kütahya İl 2'inci Başkanı Ali Kaplan, ölen Sabahattin Uçar ile öldürdüğü eşi Hediye Uçar'ın dün akşam saat 19.00'a kadar CHP İl binasında oturduklarını söyledi.

NEDEN KRİZ Mİ

Olaya ekonomik krizin de neden olabileceğini ifade eden CHP Kütahya İl İkinci Başkanı Kaplan şöyle konuştu:

"Henüz daha kesin olarak olayın sebebini bilmiyoruz, şok içerisindeyiz. Malum en büyük ihtimal ülkemizdeki mali krizler. Ekonomik kriz insanları ticaret hayatında da aile hayatında da bunalıma sürüklüyor. Aile içindeki bu huzursuzluklar genellikle maddi sıkıntılardan meydana gelmektedir. Ülkemize gelen ve teğet geçmeyen mali kriz aile facialarına yol açabiliyor. İl başkanımız herkes gibi ticaret yapan bir insandı.

Alacağı ve borçları olabilir. Çünkü durup dururken böyle bir durum yaşanmazdı. Aile içi bozuk durumları her ailede olduğu gibi olabilir. Bunun da sebebi mali krizlerdir. İnsanlar çocuklarına harçlık veremeyip, evlerine ekmek götüremediği zaman mutlaka aile içinde bunalımlar olur. Dün akşam partide il başkanı ve eşiyle birlikte oturduk. Aralarında herhangi bir tartışma olmadı. İkisinin de davranışı bize normal geldi. Bir şüphe duymadık. Bu olay, aniden gelen bir bunalımın sonucu diye düşünüyorum. Ben, il başkanımızın eşi ile birlikte aynı evde kaldığını biliyorum. Aralarında ufak tefek kırgınlık olmuş olabilir. Bunu bilmiyorum. Olayda kullanılan tabanca il başkanının kendi ruhsatlı silahı."

Ulu Camii'nde ikindi namazından sonra düzenlenecek olan cenaze törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi'nin de katılacağı belirtildi.

Haberin Devamı