Gazete Vatan Logo

Çinliler tekere çomak sokacak

ÇİN malı lastiklere 5 yıldır uygulanan yüzde 87’ye varan anti-damping vergisi yüzde 4.5’e indi

2011’den itibaren Çin’den ucuz lastik furyası başlayacak. Yüzde 50 daha ucuz olacak Çin malı lastikler, Brisa, Pirelli, Goodyear ve Petlas gibi üreticilere darbe vuracak.

Türkiye’deki lastik sektörü, Çin tehdidiyle karşı karşıya. Yılda 50 bin dolara varan işçilik maliyetleri nedeniyle gözünü Mısır gibi ucuz ülkelere diken lastik sektörüne bir darbe de dünyanın en büyük ihracatçısı Çin’den gelecek. Lastik ithalatında Çin malı ürünlere uygulanan anti-damping vergisinin kalkması, sektördeki taşları yerinden oynatacak.

5 yıldır Çin’den ithal edilen lastiklere uygulanan yüzde 87’ye varan anti-damping vergisinin iki segmentte kalkmasıyla bu ülkede üretilen otomobil ve hafif ticari araç lastikler artık sadece yüzde 4.5 gümrük vergisiyle ithal edilebilecek. Anti-damping vergisinin ortadan kalkması, Çin’den ithal edilen ucuz lastikler nedeniyle Türkiye’de yıllık üretim kapasiteleri 25 milyon adedi bulan Brisa, Pirelli, Goodyear, Petlas gibi şirketlere darbe vuracak. Fabrikalar, kapasitelerini dolduramama tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.

2005‘te Brisa, Pirelli, Petlas gibi büyük imalatçılar Çin’den ithal edilecek ve haksız rekabet yaratacak ucuz lastiklere karşı üretim, ihracat ile iç pazar satışlarını korumak için Dış Ticaret Müsteşarlığı’na başvurarak antidamping soruşturması açılmasını istedi. Bu soruşturma sonucunda Çin’de üretilip Türkiye’ye ithal edilen lastiklere karşı anti-damping vergisi Ağustos 2005 tarihinde 5 yıl süre ile yürürlüğe konuldu. Verginin oranı otomobil ve hafif ticaride yüzde 60, ağır vasıta lastiklerinde yüzde 87 olarak belirlendi. Böylece yerli lastik sektörü kendini ucuz Çin lastiğine karşı korumuş oldu.

Pazar patladı, lastik yetişmedi

Ancak 2010’da lastik şirketlerinin stratejisi değişti. Küresel ekonomik krizin beklentilerden daha erken çıkılacağını öngörmeyen dünya lastik üreticilerinin imalat hesapları tutmadı. Otomotiv fabrikalarının talebine karşılık veremediler. Bunun üzerine şirketlerin büyük kısmı lastik arzı eksikliğiyle baş etmek ve iç pazarda patlayan talebi karşılamak için devletin koyduğu anti-damping vergisinin sona ermesini tercih etti. İç pazarda güçlü birkaç marka, anti-dampingin devam etmesi için yine devreye girerken diğerlerinin destek vermemesi sonucu soruşturma açılması için gerekli temsil oranının üzerinde başvuru sağlanamadı. Böylece Çin menşeili binek ve hafif ticari araç lastiklerindeki “anti-damping” vergisi sona erdi. Ağır vasıta, zirai araç ve iş makinesi lastiklerindeki uygulamanın ise sürmesi yönünde karar verildi.

İstila 2011’de başlayacak

Obama Hükümeti’nin koyduğu yüksek vergiler nedeniyle ABD pazarına giremeyen Çin’deki lastik üreticilerinin özellikle işçi maliyetlerinde önemli avantajı var. Türkiye’de yıllık 50 bin dolar olan lastik işçisinin maliyeti Çin’de sadece 5 bin dolar. 1.5 milyar nüfuslu sürekli büyüyen Çin’deki otomotiv pazarını gören Pirelli, Bridgestone, Goodyear, Continental gibi devler bu ülkede fabrika yatırımları yaptı. 2011’den itibaren hem bilinen uluslararası markalar hem de Çin’in yerel markaları Türkiye pazarına ithalata başlayacak.

Gelecek yıl yenileme pazarının yüzde 5’inin Çin’de üretilen lastiklerden oluşması ve daha sonra bu payın büyümesi öngörülüyor. Türkiye’de 2008 ve 2009’da 9 milyon adetler olarak gerçekleşen lastik yenileme pazarı bu yıl satışlardaki patlamayla 10.5 milyon adede gidiyor. Otomotiv üretiminin 1.1 milyon adedi geçmesiyle orjinal ekipman (fabrika çıkışında araca takılan lastik) lastik pazarı 5 milyon adedi aşacak. 2011’de yenileme pazarının 11.5 milyon, orjinal ekipman lastik pazarının 6 milyon adedin üzerine çıkması bekleniyor.

Fiyatı yüzde 50 daha ucuz olacak

Yeni dönemde Çin malı lastiklerin markalı lastiklere göre yüzde 40-50 daha ucuz olacağı belirtiliyor. Türkiye’de lastik fiyatları marka ve kaliteye göre 140 ile 250 lira arasında değişiyor. Çin malı ucuz lastiklerin 100 liranın çok altına piyasaya çıkması bekleniyor.

500 binden fazla ucuz lastik gelecek

Yetkililer 2011’de başlayacak ithalatla birlikte, 500 bin adedin üzerinde ucuz Çin malı lastiğin Türkiye’ye geleceğini öngörüyor.

Haberin Devamı