Gazete Vatan Logo

Çinliler’e döner yedirecek

TAB Gıda, kendi markası Usta Dönerci ile Çinliler’e döner yedirecek. Şirket bu yıl Türkiye’de 150, Çin’de 225 restoran açmayı hedefliyor. Çin dışında Balkan ülkeleri, ABD ve Almanya hedef pazarlar olarak belirlendi

Çinliler’e döner yedirecek

TAB Gıda Genel Müdürü Caner Dikici, bu yıl içinde Türkiye’de 150, Çin’de ise 225 yeni restoran açmayı hedeflediklerini belirterek, “Türk dönerini dünyaya tattıracağız. Özelikle Çin’e yoğunlaşacağız. Türk dönerini Çinlilere yedireceğiz” dedi. Dikici, 1994 yılından bu yana faaliyet gösterdikleri hızlı yemek servisi sektöründe Burger King’in ana geliştirici ve üretici haklarını alarak Türkiye’ye getirdiklerini, Türkiye genelinde 70’ten fazla ilde 600’den fazla Burger King restoranlarının bulunduğunu söyledi.

En büyük pizza restoran zincirlerinden olan Sbarro, Popeyes ve Arby’s’i markalarıyla da tüketiciye uaştıklarını anlatan Dikici, 2013 yılında Usta Dönerci markasını yarattıklarını vurguladı. Dikici, bugün 30’a yakın ilde 80’e yakın restoranı bulunan Usta Dönerci markaları ile müşterilerine geleneksel döner lezzetini hızlı servis anlayışıyla sunduklarını aktardı.

80 ilde restoranı var

Caner Dikici, bu yıl sonunda 120 restorana ulaşmayı hedeflediklerini, 5 yılda 500 restoran hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini vurguladı. Bu süre içerisinde 100 milyon dolar yatırım yapmayı planladıklarını kaydeden Dikici, yurt dışı yatırımlarında öncelikli olarak Makedonya ve Balkan ülkeleri, Körfez ülkeleri, ABD, Almanya ve Çin üzerine odaklanacaklarını bildirdi. Dikici, şöyle devam etti: “Temel alt yapı hazırlıklarında son aşamaya doğru geliyoruz. Makedonya’da ilk yurt dışı restoranımız açıldı. 2020 yılına kadar da Çin ve Türkiye’deki toplam restoran sayımızı 3 bine çıkarmayı hedefliyoruz.”

Haberin Devamı