Gazete Vatan Logo

Çinli dev Türkiye’de 24 milyon Android ‘cep’i koruyacak

Dünyada 300 milyon akıllı cep telefonunu virüs ve hacker saldırılarına karşı koruyan Çinli 360 Mobile Security, Türkiye’de 24 milyonu aşkın Android telefonu ücretsiz korumaya alacak.

Çinli dev Türkiye’de 24 milyon Android ‘cep’i koruyacak

Akıllı telefon kullanıcıları için geliştirdiği uygulama ile dünyada 300 milyon kullanıcının tercihi olan 360 Security, Türkiye pazarına girdi. Akıllı telefon kullanıcılarını virüs ve hacker saldırılarına karşı koruyan 360 Security; hızlandırma, gereksiz dosya temizleme, uygulama kilitleme, kayıp telefonları bulma özellikleri ile Türkiye’de 24 milyonu aşkın Android telefonu ücretsiz koruyacak.

Günde 30 bin virüs

Türkiye’nin Avrupa’da en hızlı büyüme kaydeden ülkelerin başında geldiğini belirten 360 Mobile Security Global Operasyon Direktörü Huang Yan, “Türkiye’de 24 milyonu aşkın Android telefon kullanıcısı mevcut. ABD’ye göre 6.5 kat daha fazla virüs ile karşılaştığımız Türkiye’de 10 milyon kullanıcımızda günlük 30 bin virüs yakalıyoruz. 2015’te Türkiye’de akıllı telefon sahipleri 2.5 milyon kez virüs saldırısına maruz kaldı. Biz bunların 1 milyonunu tespit edip, telefonları koruma altına aldık” diye konuştu.

Tek tuşla temizlik

Tüketicilerin beklentilerini göz önünde bulundurarak çözüm geliştirdiklerini kaydeden Yan, “360 Security’deki özellik sayesinde kullanıcılar tek bir tuşla o an kullanmadıkları uygulamaları kapatarak cihazlarını hızlandırabiliyor” dedi.

Haberin Devamı

Marka müdürü bir Türk

360 Security Marka Müdürü Banu Sağcan, 4 yıldır şirkette çalışıyor. Çin’de yaşayan Sağcan, şirketin Türkiye, Tayland ve Amerika pazarlarından sorumlu. 360 Mobile Security’nin dünyadaki konumundan bahseden Sağcan, “Qihoo 360, çalışmalarına 2005’te başladı. 15 yılda dünyada 800 milyon kullanıcıya hizmet veren Qihoo 360, Çin’in en büyük internet, mobil güvenlik ve servis sağlayıcısı” dedi.