Gazete Vatan Logo

Çinli Chery'nin geleceği Türk'e emanet


Çinli otomotiv devi Chery'nin tasarımı bir Türk'e emanet edildi. Markanın yeni modellerini 47 yaşındaki Hakan Saraçoğlu tasarlayacak. Saraçoğlu, Chery Automobile'e Alman Porsche'den transfer oldu. Hakan Saraçoğlu, geleceğin Chery modellerinin yaratıldığı 30 kişilik Tasarım Grubu'nun liderliğini üstlenecek. Yeni göreviyle ilgili konuşan Saraçoğlu, "Yeni ucuz otomobilimiz QQ'nun yanı sıra birçok yeni ürünü pazara sunmak için çalışıyoruz. Chery sadece ucuz otomobille değil tasarımıyla, kalitesiyle öne çıkacak. Markanın tüm çizgileri değişecek" açıklamasını yaptı.
Ford Avrupa'nın Köln'deki Tasarım Bölümü'nde iş hayatına başlayan Hakan Saraçoğlu, Focus ve Mondeo modelleri üzerinde çalıştı. 15 yıldır Porsche'de görev alan Türk tasarımcı, 918 Spyder, Boxster ve Cayman'ın yeni çizgilerini yarattı.
Son dönemde Hakan Saraçoğlu dışında birçok Avrupalı tasarımcı Çin'in yolunu tutuyor. Beijing Automotive, Ferrari Daytona'dan Leonardo Fioravanti'yi, Great Wall da Mercedes-Benz'den Andreas Deufel'i tasarımlarının başına getirdi. Çin'de ücretlerin ABD ve Avrupa'nın üç katı olması, mühendis ile tasarımcıların Asya'yı tercih etmesinde etkili oluyor.

Haberin Devamı