Gazete Vatan Logo

Cinderes için geri sayım! Üstünlük TSK'ya geçti...

TSK ve ÖSO’nun, batı, kuzey ve doğu yönlerinde kırsaldan başlattığı operasyon sürecinde örgütün stratejik ve coğrafi üstünlüğü sona erdirildi.

Cinderes için geri sayım! Üstünlük TSK'ya geçti...

Afrin merkeze yönelen TSK ve ÖSO ittifakı için yeni hedeflerin Kefer Cenne, Mabadlı ve Şeran olduğu bildiriliyor. TSK’ya bağlı özel birlikler, cumartesi gece yarısı Şeran önlerine kadar sızmayı başardı. PKK’nın kasaba çevresindeki ilk hattını kıran Özel Kuvvetler’e destek amaçlı gelen ÖSO birlikleri ile teröristler arasında Şeran kasaba kavşağında çatışmalar sürüyor.

Azez hattından ana merkeze ilerleyen birliklere ek olarak, Raco-Şeyh Hadid cephesinden de Afrin’e ilerleyen birlikler için Mabadlı kasabası öncelikli nokta özelliği taşıyor. Suriyeli muhalif grup komutanları Cinderes için de geri sayımın başladığını bildirirken, Şeyh Hadid ve Raco cephelerinde sahanın PKK’lı cesetleri ile dolu olduğu bilgisini veriyorlar.

Mevziler ateş altında

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Hatay’ın karşısındaki terör mevzileri, savaş uçakları, obüs topları ve çoklu roketatarlarla ateş altına alındı. Harekat kapsamında Afrin’in batısında yer alan teröristlere ait mevziler, savaş uçakları, obüs topları ve çoklu roketatarlarla vuruldu. Bombalanan alanlardan yükselen duman, Hatay sınır hattından da görüldü.

Haberin Devamı