Gazete Vatan Logo

Cinderes 7 noktadan kuşatıldı

Zeytin Dalı Harekatı’nın 47’nci gününde çatışmalar Cinderes’te yoğunlaştı. Gece operasyonu için tüm hazırlıkların tamamlandığı beldenin çevresi 7 noktadan kapatıldı

Cinderes 7 noktadan kuşatıldı

TSK ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO), 20 Ocak’tan bu yana sürdürdüğü Afrin operasyonu 47’nci gününde hız kesmeden devam etti. TSK ve destek verdiği ÖSO güçleri, terör örgütü PYD/PKK’nın kontrolündeki Afrin merkezine ulaşmada önemli aşamalardan biri olan Cinderes’e dayandı. Afrin’e bakan istihkam mevzilerini ele geçiren TSK ve ÖSO, beldenin çevresinde meskûn mahal operasyonlarına başladı. Afrin, bir ilçe merkezi ve Raco, Bülbül, Şeyh Hadid, Cinderes, Şeran ve Mabatlı olmak üzere 6 belde merkezinden oluşuyor. Daha önce Raco, Bülbül, Şeyh Hadid ve Şeran beldeleri terör örgütünden temizlenmişti. Cinderes de dün 7 noktadan kuşatıldı. Gece operasyonu için tüm hazırlıklar yapıldı, askeri birliklerin intikali tamamlandı.

‘Planlandığı gibi...’

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Zeytin Dalı Harekâtı’nın planlandığı gibi devam ettiğini belirterek, “Hiçbir gecikme yok. Şartların uygun olması durumunda kısa zamanda daha fazla sonuç alınacak gelişmeler olacak” dedi. Cinderes bölgesinin temizlenmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü, Afrin merkezinin de kuşatılmasına kısa süre içinde başlanacağını belirten Canikli, bu süreçte ilçe merkezindeki sivillerin büyük bölümünün bölgeden ayrılacağına yönelik beklentilerini dile getirdi.

Haberin Devamı

‘Hiç sivil kayıp yok’

TSK’nın, Zeytin Dalı harekâtı kapsamında 100’den fazla yerleşim yerini teröristlerden temizlediğine dikkati çeken Canikli, “Bu süreçte tek bir sivil kayıp bile yaşanmadı. Bu durum TSK’nin harekâta gösterdiği özeni anlatması bakımından çok önemli. Bu, her ülkenin başarabileceği bir konu değildir. Bölgedeki diğer operasyonlar bunun en önemli göstergesidir, kanıtıdır” ifadelerini kullandı.

155 nokta kurtarıldı

TSK ve ÖSO, dün son olarak stratejik öneme sahip Kafr Cenne köyünü teröristlerden temizledi. Böylece PYD/PKK’nın Afrin ilçe merkezinden önceki son büyük yerleşimi de ele geçirilmiş oldu. Kafr Cenne, Afrin’e kuzeydoğudan açılan yolu kontrol etmesi, PYD/PKK’nın doğu kanadındaki önemli savunma hatlarından biri olmasıyla da önem taşıyor. TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ’ın işgalindeki Afrin’de 4’ü belde merkezi, 121’i köy, 30’u kritik nokta olmak üzere toplam 155 bölgeyi kontrol altına aldı.

Haberin Devamı