Gazete Vatan Logo

Cinayetten önce adam kaçırmış!

Hakim değil, sanki çete lideri

Cinayetten önce adam kaçırmış!

Ankara’da aracında öldürülen Mustafa Hastürk’ün katil şüphelisi olarak aranan Yargıtay 15. Daire Tetkik Hakimi Serhat T.’nin daha önce de kaçırılma olayına adının karıştığı öğrenildi.

Yargıtay 15. Daire Tetkik Hakimi Serhat T.’nin adam kaçırma, fidye ve cinayet suçlarından arandığı ortaya çıktı. Eşi Neşe Yüksel T. de kendisi gibi Yargıtay’da tetkik hakimi olan Sercan T.’nin yakalanması için emniyetin her yerde çalışma başlattığı belirlendi. İddiaya göre süreç şu şekilde gelişti. İki hafta önce cezaevinden şartlı salıverme ile çıkan Haydar E. ve üç arkadaşı, hakim Serhat T. tarafından tehdit edildi. Sercan T., üç arkadaşı “İnfazlarınızı yakarım” diye tehdit ederek bir işkadınını kaçırttı ve ailesinden fidye istetti.

Cinayetten önce adam kaçırmış

HSYK’dan izin gelmedi

Olayın ortaya çıkmasının ardından polis Sercan T. ile ilgili bilgilere ulaştı. Sercan T’nin Yargıtay’da hakim olmasından dolayı hakkında direkt soruşturma yapamayan polis, savcılık kanalıyla izin için HSYK’ya başvurdu. Ancak aradan bir haftadan fazla zaman geçmesine rağmen HSYK’dan soruşturma izni gelmedi. Bu sırada soruşturmanın kendisine ulaştığını öğrenen Sercan T. de kayıplara karıştı. Yargıtay’daki işine de gitmedi.

Cinayete karıştı

Yaklaşık bir hafta sonra Ankara’da bir cinayet işlendi. Hakim Serhat T.’nin (32) teyzesinin oğlu Mustafa Hastürk (32), kiralık bir otomobilin içinde öldürülmüş halde bulundu. Şoför mahallinin yanındaki koltukta oturan Hastürk’ün, kafası ve göğsünden vurulduğu belirlendi. Hastürk’ün sol şakağından giren merminin, sağ kulağından çıkarak aracın sol camını kırdığı tepsit edildi.

Her yerde aranıyor

Otomobilin içinde 7.65 çapında iki adet boş kovan ele geçiren polis, cinayeti aydınlatmak için çok yönlü soruşturma başlattı. Hastürk’ün cesedinin bulunduğu otomobilin bir rent a car firmasından Yargıtay Tetkik Hakimi Serhat T. tarafından olay günü kiralandığı bilgisine ulaşıldı. Sonra Hastürk’ün arkadaşlarının bilgisine başvuruldu. Bir arkadaşı, Hastürk’ün kendisine olay akşamı bir konuyu konuşmak üzere teyzenin oğlu Serhat T. ile buluşacağını söylediği bilgisini aktardı. Polis bu gelişmeler üzerine Serhat T.’ye ulaşmaya çalıştı. Ancak Serhat T., sırra kadem bastı.

Haberin Devamı