Gazete Vatan Logo

Cinayetten aranırken cesedi bulundu

ADANA’da kayınpederi Durdu Bilgi (60) ile eşi Tijen Demiralp’i (28) öldürmekten aranırken, sokakta cesedi bulunan Haydar Demiralp’i (43) öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan 2’si kardeş 5 sanık beraat etti.

Bir ilaçlama şirketinde çalışan 2 çocuk babası Haydar Demiralp, 30 Mayıs 2014’te kayınpederi Durdu Bilgi’yi Gürpınar Mahallesi’ndeki evinde av tüfeğiyle ateş ederek öldürdü. Cinayetten sonra eşi Tijen Demiralp’e de ulaşılamaması üzerine genç kadının öldürülmüş olabileceği ihtimalini göz önüne alan polis, şüpheli Haydar Demiralp’in gidebileceği adreslere eş zamanlı baskın yaptı. Polis ekipleri herhangi bir bulguya ulaşamazken aynı gün akşam saatlerinde Çukurova Üniversitesi yakınındaki çamlık alanda Tijen Demiralp’in 20 yerinden bıçaklanmış cansız bedenine ulaşıldı.

CİNAYETTEN ARANIRKEN CESEDİ BULUNDU

Çifte cinayetle ilgili soruşturma sürerken, iddiaya göre Haydar Demiralp’in kayınbiraderleri Musa Bilgi (32) ile Ufuk Bilgi (35), eniştelerinin fotoğraflarını bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden arkadaşları Hakan Halvacı (36), Fethi Boyacı (37) ve Şefik Eşki’ye (35) gönderdi. İddiaya göre Hakan Halvacı, Fethi Boyacı ve Şefik Eşki, cinayet şüphelisi Haydar Demiralp’i İstiklal Mahallesi’nde yakalayarak 12 yerinden bıçaklayıp öldürdü. Cinayeti işlediği ileri sürülen 3 arkadaş, daha sonra gittikleri taziye evinde Musa ve Ufuk Bilgi kardeşlere ’O iş tamam’ diyerek evden ayrıldı.

Haberin Devamı

2’Sİ KARDEŞ 4 KİŞİ TUTUKLANDI

Haydar Demiralp’in cesedinin bulunması üzerine polis, Bilgi kardeşleri gözaltına aldı. Kardeşlerin aynı gece birçok kez 3 arkadaşıyla telefonla görüştüğünü belirleyen polis, Halvacı ve Boyacı’yı da gözaltına aldı ancak Şefik Eşki’yi bulamadı. Suçlamaları kabul etmeyen 4 şüpheli tutuklanırken, Şefik Eşki hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI İSTENDİ

Haklarında ömür boyu hapis cezası istenen Musa Bilgi, Ufuk Bilgi, Hakan Halvacı ve Fethi Boyacı ile firari Şefik Ekşi’nin Adana 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmalarına devam edildi. Tutuklu sanıklar bir önceki celsede tahliye edilirken sanık Musa Bilgi, taziye evinde oturdukları sırada Haydar Demiralp’in kendilerini de öldüreceği haberini aldıklarını belirterek, "O gelmeden ben onu öldürmeyi düşündüm. Ağabeyimin arkadaşları Şefik, Hakan ve Fethi ile İstiklal Mahallesi’ne gittik. Karşıma çıksa öldürmeyi düşünüyordum. Haydar’ı öldürmedim. Babamı öldürdüğü silahı Haydar’a kim vermişse Haydar’ı da o öldürmüş olabilir" dedi. Ufuk Bilgi ise taziye evinden ayrılmadığını ileri sürerek, "Ben gelen misafirlerle ilgilendim. Mahalleden arkadaşlar cinayetleri işleyen eniştemi merak ettiğinden fotoğrafı gösterildi. Başka bir amaç yoktu" diye konuştu.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti, her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı kanıtlar elde edilemediğinden tüm sanıkların beraatine karar verdi.