Gazete Vatan Logo

Cinayetten 54 dakika sonra bilet almışlar

İstanbul’da amcalarını öldürdükleri iddiasıyla gözaltına alınan 3 kardeşin cinayetten 54 dakika sonra Milano üzerinden bilet aldığı ortaya çıktı

Cinayetten 54 dakika sonra bilet almışlar

Büyükçekmece’de yeğenleri tarafından öldürüldüğü iddia edilen emlakçı İmam Ö.’nün, cinayeti ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Cinayetin ardından gözaltına alınan avukat Mekail Ö. ile havalimanında yurt dışına kaçmaya çalışan Avukat Murat Ö. ve psikolog kardeşi Abdülkadir Ö.’nün gözaltına alınmasından sonra soruşturma genişletildi.

O silahtan 10 kurşun

Avukat Mekail Ö.’nün gözaltına alındığı sırada aracında bulunan 2 silahın olayda kullanılan silahla eşleştiği ortaya çıkmıştı. Soruşturma kapsamında incelenen silahlardan birinin avukat Murat Ö.’ye, diğerinin ise psikolog Abdülkadir Ö.’ye ait olduğu belirlendi. İncelemede Murat Ö.’nün “Taşıma”, Abdülkadir Ö.’nün ise “Bulundurma” ruhsatlarının bulunduğu öğrenildi. Olay yerinde elde edilen ve incelemeye alınan 15 kurşunun 10’unun Murat Ö.’nün, diğer 5 kurşunun da psikolog Abdülkadir Ö.’nün silahından çıktığı tespit edildi.

Şaşırtmalı rezervasyon

Murat Ö. ile Abdülkadir Ö.’nün Batum uçağında gözaltına alınmalarının bilet trafiği incelemeye alındı. Yapılan araştırmada, yurt dışına kaçış biletlerinin cinayetten 54 dakika sonra internet üzerinden alındığı belirlendi. Biletin kim ve nerden aldığı yönde çalışma yapan polis, ilk bilgilere ulaştı. Ulaşılan ilk bilgilere göre internet üzerinden yapılan bilet rezervasyonunun İtalya’nın Milano kenti üzerinden yapıldığı belirlendi. Polis, kredi kartıyla yapılan bu işlemi kim tarafından gerçekleştirdiğini öğrenmek için çalışmayı sürdürüyor. Sürdürülen soruşturma da avukat Murat Ö. ile Psikolog kardeşi Abdülkadir Ö.’nün Azerbaycan üzerinden Batum’a, Batum üzerinden aktarmalı olarak Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gidecekleri ortaya çıkarıldı.

Haberin Devamı