Gazete Vatan Logo

Cinayetlerin nedeni belli oldu!

Fatih'teki seri cinayetin detayları ortaya çıktı

İstanbul’da birisi ablası dört kişiyi öldüren Deniz Ş.’nin cinayetleri uyuşturucu ve para yüzenden işlediği ortaya çıktı. Kriminal polisine göre zanlı ‘kriminal tırmanış sendromu’na girdiği için cinayetleri işledi.

İstanbul Fatih’te 3 saat içerisinde ablası ile iki kişiyi bir gün sonra de Esenyurt’ta bir arkadaşını öldüren Deniz Ş.’in seri cinayetlerinin arkasında uyuşturucu parasından kaynaklanan anlaşmazlık çıktı.

Çeşitli suçlardan 20’ye yakın sabıkası bulunan 37 yaşındaki Deniz Ş., 2 yıl önce uyuşturucu satmaktan tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye oldu.Eşinden boşanan iki çocuk babası Deniz Ş., Kocamustafapaşa’da yalnız yaşamaya başladı. Daha önce birlikte uyuşturucu işine giriştiği arkadaşlarıyla irtibatını kesmeyen Deniz Ş., İstanbul’u 24 saat içerisinde dört cinayet işledi. İddiaya göre yakalanmasa 7 kişiyi daha öldürecekti.

Emniyette ifadesi alınan Deniz Ş.’nin sürekli para istediği ablasına genelevde çalışan bir akrabasıyla görüşmeye devam ettiği için kızgın olduğunu söyledi. Songül Polat’ın eşi Orhan Polat emniyete verdiği ifadesinde “Son zamanla Songül’ü ve beni ölümle tehdit etmeye başladı” dedi.

Ölenler de sabıkalı

Deniz Ş.,nin ablasının ardından öldürdüğü Aziz Caner Emre, Yaşar Deli ve Harun Koçalı’nın da uyuşturucu satmaktan sabıkaları bulunduğu ve katil zanlısı ile daha önce birlikte uyuşturucu işi yaptıkları belirtildi. Deniz Ş. polisteki ifadesinde diğer üç şahsı alacak yüzenden öldürdüğünü söyledi. Gözaltına tutulduğu gece 2 defa uyuşturucu krizi geçiren Deniz Ş., sevkedildiği mahkemece tutuklandı. Soruşturmayı yürüten ekipler zanlının polis dilinde “Kriminal Tırmanış Sendromu’ olarak ifade edilen ruh halinde olduğunu belirtti. Yetkililer, zanlının ablasını sonra, kendini kaybettiğini ve seri cinayetleri işlediğini belirtti.

Üç adrese daha gitmiş

Kocamustafapaşa ve çevresinde paniğe neden olan seri cinayetleri işleyen kişinin Deniz Ş. olduğunun duyulması üzerine zanlı ile ile husumeti olan 7 kişi polise sığınmıştı. Polis ekipleri yaptıkları detaylı incelemede Deniz Ş’nin yakalanmadan 3 kişinin daha iş yeri ve evine uğradığını tespit etti. Deniz Ş. bu kişileri bulamayınca geri dönmüş.

Haberin Devamı