Gazete Vatan Logo

Cinayet yok boğulma raporu geldi

18 yaşındaki Cansu Kaya’yı öldürdükleri iddiasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istenen iki kişinin duruşmasına İstanbul Adli Tıp Kurumu ‘ölümün nedeni suda boğulmaya bağlı’ dedi.

Cinayet yok boğulma raporu geldi

Muğla Dalyan’da 14 Haziran’da, çalıştığı restorandan mesai bitimi ayrılan ve kendisinden haber alınamayan Cansu Kaya’nın 3 gün sonra suda cesedi bulunmuştu. Kaya’nın son olarak Dalyan’daki restoranda çalışan N.D. (24) ve lise öğrencisi M.P.Ç. (17) ile yürüdüğü görüldü. Gözaltına alınıp tutuklanan N.D. ve M.P.Ç. hakkında ‘Kasten öldürme, cinsel saldırı, cinsel istismar’ suçlarından ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı. Davanın üçüncü duruşmasına sanıklar N.D. ve M.P.Ç., Cansu Kaya’nın babası Osman ve ablası Burcu Kaya ve avukatları katıldı. Duruşmanın başında İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelen rapor okundu.

Sperm de yok darp da

Kaya’dan alınan doku örneklerinin incelendiği belirtilen raporda, travmatik tesirle öldüğüne dair belirti bulunamadığı, başkasına ait sperm hücresine de rastlanmadığı tespit edildi. Raporun sonuç bölümünde Kaya’nın suda boğulmaya bağlı ölmüş olabileceği kanaatinin çıktığı kaydedildi. Kaya ailesinin avukatları rapora itiraz etti. Olay günü yaşananlar tekrar sorulan N.D. “Cansu yanımıza geldiğinde canı sıkkındı. Suya girmek istedi, izin vermedim. Israr edince M.P.Ç.’den suya girmesini istedim. Daha sonra Cansu çamaşırlarıyla suya atladı. Yüzeye çıkmayınca M.P.Ç. aramaya başladı. Daha sonra ben de suya daldım, ancak bulamadık” dedi.

Haberin Devamı

Mahkeme, Adli Tıp raporunun detaylandırılması talebiyle geri gönderilmesine, savunmalarda adı geçen 2 tanığın dinlenmesine ve sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.