Gazete Vatan Logo

Cinayet sanığı gelin: Kayınpederimi taciz ettiği için öldürdüm

Cinayet sanığı gelin: Kayınpederimi taciz ettiği için öldürdüm

BURSA’nın Orhangazi İlçesi’nde geçen Şubat ayında, aynı evde yaşadıkları emekli infaz koruma memuru kayınpederi Çetin Bayrak’ı 11 bıçak darbesiyle öldüren Meryem Bayrak’ın yargılanmasına başlandı. Ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Meryem Bayrak ifadesinde, kayınpederinin kendisini sürekli taciz ettiğini, evde kimsenin olmadığı olay akşamı yeniden taciz edince mutfaktan aldığı bıçakla öldürdüğünü söyledi.

Merkez Orhangazi İlçesi’nde geçen Şubat ayında, 2 ay önce evlenen oğlu ile aynı evde yaşayan 58 yaşındaki Çetin Bayrak’ın üst tarafı çıplak cesedi, kaldığı apartmanda komşuları tarafından bulundu. Adli Tıp Kurumu’ndaki otopside, Bayrak’ın sırt ve göğüs kısmından aldığı 11 bıçak darbesiyle öldürüldüğü belirlendi.

Polis, eşi Bursa’daki kızının ziyaretinde, fabrikada işçi olarak çalışan oğlu Selçuk Bayrak gece vardiyasında olduğu sırada öldürülen Çetin Bayrak’ın olay anında evde bulunan gelini 24 yaşındaki Meryem Bayrak’ı gözaltına aldı. Suçunu önce inkar eden daha sonra kabul eden Meryem Bayrak, kayınpederini kendisini taciz ettiği için öldürdüğünü söyledi. Mahkemeye çıkartılan genç kadın, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Haberin Devamı

Hakkında Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ’kasten adam öldürmek’ suçundan ömür boyu hapis cezası istenen Meryem Bayrak çıktığı ilk duruşmasında kayınpederini kendisine sürekli tacizde bulunduğu için öldürdüğünü söyledi. Yaşadıklarını eşine söylediğini onun telefonu ile aradığı 155’e de ihbar ettiğini söyleyen Bayrak, savunmasını şöyle yaptı:

"Eşim ile olaydan iki ay önce evlendim. Kayınvalidem ve kayınpederim ile aynı evde yaşıyorduk. Kayınpederim bana sürekli tacizde bulunuyordu. Bunu eşime söyledim. Hatta bir kez onun telefonundan polisi arayıp ihbarda bulundum. Sonuç çıkmadı. O akşam evde tek başımaydım. Banyo yaptım. Çıktığımda elektrikler kesilmişti. Gürültü duydum. Bu sırada karşıma çıkan kayınpederim saçımdan tutup bana tacizde bulundu. Elinden kurtulup salona kaçtım. Burada da yakaladı. Mutfağa getirip tacizde bulunurken masadan aldığı bıçağı rastgele ona sapladım. Sonra da evden çıkarken düşüp öldü. Ben de bağırıp yardım istedim. Kimse duymadı. Sonra evdeki kanları temizledim."

Haberin Devamı

Duruşmada ifade veren Meryem Bayrak’ın eşi Selçuk Bayrak ise "Olay günü beni cep telefonu ile aradı. Elektriklerin kesik olduğu için korktuğunu, babama ise ulaşamadığını söyledi. Telefonu böylece kapattık. Sonra polis arayınca gerçeği öğrendim. Kendisinden şikayetçiyim" dedi.

Öldürülen Çetin Bayrak’ın eşi Zinnet ve erkek kardeşi Metin Bayrak’ın, sanıktan şikayetçi olduğu yargılama Meryem Bayrak’ın ’155 Polis İmdat’ı gerçekten eşinin telefonu ile arayıp aramadığının belirlenmesi, eksik evrakın beklenmesi için ertelenirken, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.