Gazete Vatan Logo

Cinayet sanığı bir metrekarelik çukurda yakalandı

Van'ın Tuşba ilçesinde 4 kişinin öldürüldüğü silahlı saldırıyla ilgili aranan sanık evinin içinde 1 metrekarelik çukurda yakalandı.

Cinayet sanığı bir metrekarelik çukurda yakalandı

2008 yılında Vanı Çakırbey köyü yakınında Şevgin ve Sağınç aileleri arasındaki kan davasından dolayı Sağınç ailesine ait minibüsün uzun namlulu silahlarla taranmış olayda 4 kişinin yaşamını yitirmiş, 16 kişi de yaralanmıştı.

Olayla ilgili yakalanan ve hakkında dava açılan sanık R.Ş'nin 7 yıl tutuklu kaldıktan sonra 2014 yılında denetimli serbestlik hükümleri kapsamında serbest bırakılmıştı.

2018 Ağustos'ta mahkemenin verdiği 'tasarlayarak öldürme' suçundan 4 kez ağırlaştırılmış müebbet, yaralamadan dolayı da 231 yıl hapis cezasına çarptırılan R.Ş'nin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından oluşturulan özel ekip 2 ay boyunca yaptığı çalışmada R.Ş'nin izini buldu. İlçeye bağlı Çakırbey Mahallesi'nde özel hareket polislerinin de destek verdiği 3 adrese operasyon düzenlendi. Operasyonda R.Ş'nin annesi K.Ş'nin evinde arama yapan ekipler, R.Ş'yi annesine ait sandığını altında hazırlanmış bir metre derinliğinde bir metrekare genişliğindeki çukurda yakaladı.

Açıklamada, R.Ş'nin emniyetteki işlemlerinin ardından cezaevine gönderildiği kaydedildi.

Haberin Devamı