Gazete Vatan Logo

Cinayet işledim dedi, mahkeme ceset yok diye serbest bıraktı

Edirne’de çobanlık yapan Recep D., önceki gün polise gidip 1.5 yıldır kayıp olan kendisi gibi çobanlık yapan Engin Kocaoğlu’nu eski patronu Nasuh U.A.’nın öldürdüğünü iddia etti.

Cinayet işledim dedi, mahkeme ceset yok diye serbest bıraktı

Edirne’de çobanlık yapan Recep D., önceki gün polise gidip 1.5 yıldır kayıp olan kendisi gibi çobanlık yapan Engin Kocaoğlu’nu eski patronu Nasuh U.A.’nın öldürdüğünü iddia etti. Recep D., cesedi de Nasuh U.A. ile beraber nehre attıklarını ileri sürdü. Vicdan azabı çektiğini ve bu nedenle itiraflarda bulunduğunu kaydeden Recep D. ve eski patronu polis tarafından gözaltına alındı. İki şüpheliye, savcılık ve polis ekiplerince cinayetin işlendiği ve cesedin atıldığı öne sürülen yerlerde keşif yaptırıldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından dün gece şüpheliler Edirne Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından Nasuh U.A. ve Recep D. ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Cinayet itirafında bulunan Recep D.’nin hakkındaki suçlamalarını kabul etmeyen Nasuh U.A. ise iddiaların ‘iftira’ olduğunu söyledi. Nöbetçi mahkeme, 2 şüpheliyle ilgili ‘suçu işlediklerine dair suç şüphesi’ olması rağmen ortada bir ceset olmadığını belirterek, tutuklama talebini kabul etmedi. Mahkeme, haftada 4 gün polis merkezine giderek imza atma şartı ve yurt dışına çıkış yasağı getirerek şüphelileri serbest bıraktı.

Haberin Devamı