Gazete Vatan Logo

Cinayet duruşmasında kavga

Samsun'da iki kişiyi öldürmekle suçlanan 76 yaşındaki Şevki İlgen ile oğlu 35 yaşındaki Kadir İlgen'in yargılandığı davanın ilk duruşmasında kavga çıktı

Fatih Mahallesi'ndeki bir markette 4 ay önce meydana gelen olayda, 28 yaşındaki Tuncay Elgün ile 34 yaşındaki Fikret Elbir, iddiaya göre tartıştıkları Kadir İlgen'i dövdü. Bu sırada olay yerine gelen Kore Gazisi baba Şevki İlgen, kavgayı ayırmaya çalıştı. Ancak, başaramayınca yakında bulunan evine giderek ruhsatsız tabancasını alıp döndü, oğlunu döven Tuncay Elgün ile Fikret Elbir'i kurşun yağmuruna tutarak öldürdü.

Olay sonrası baba- oğul tutuklanarak cezaevine gönderildi. Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün ilk kez hakim karşısına çıkan baba- oğulun duruşmasında kavga çıktı.

Sanıklardan baba Şevki İlgen, oğlunu ve kendisini korumak için ateş ettiğini söyleyince, ölenlerin yakınlarını öfkelendirdi. Bu sırada izleyiciler arasında bulunan bir kişi cep telefonunu sanıklara fırlatınca duruşma salonu karıştı. Salonda bulunan Çevik Kuvvet polisleri ve jandarmalar olaya müdahale etti. Taşkınlık yapanlar duruşma salonundan güçlükle çıkarıldı. Koridorlarda da kavganın devam etmesi üzerine polis, biber gazı sıktı. Bu sırada Adliye Sarayı'na çok sayıda polis takviyesi yapıldı. Sokağa taşan kavgada ölenlerin yakınları ile polisler arasında da arbade yaşandı. 2 polis hafif şekilde yaralanırken, 8 kişi gözaltına alındı.

Baba oğulun tutukluluk halinin devamına karar verilirken duruşma tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

Haberin Devamı