Gazete Vatan Logo

Çin medyasından Erdoğan'a çağrı!

Türkiye ve ABD ilişkilerinin krize dönüştüğünü vurgulayan Çin medyası, "Türkiye BRICS'e katılarak uluslararası arenada kendini kanıtlamak istiyor. BRICS'de Türkiye'nin küresel etkisini artırmaya yardım edecek potansiyele sahip" yorumunda bulundu.

Çin medyasından Erdoğan'a çağrı!

Türkiye’nin kendisini ifade etmek için yeni platformlara ihtiyaç duyduğunun altını çizen Çin yayın organı haberinde şu dikkat çekici ifadeleri kullandı:

"Çin Ticaret Bakanlığı Uluslararası Pazar Ensititüsü Başkanı Bai Ming, BRICS’in yalnızca ülkelerin kendi gelişimleri ile değil aynı zamanda gelişmekte olan ülkelerin çıkarları ile uyumlu olduğunu söyledi. BRICS’in gelişimi aynı zamanda kimi gelişmekte olan ülkelerin çıkarları ile çakışıyor. Türkiye’deki güncel durum yukarıda sayılan iki duruma örnek. Türkiye’nin kendi etki alanı, ekonomik ve ticari hacmi BRICS’in ülkelerinin gereksinimleri ile aynı paralelde. Bu yüzden Türkiye’nin BRICS’e katılımı olumlu bir tercih olacaktır. Türkiye şimdi BRICS’e katılarak uluslararası arenada kendini kanıtlamak istiyor. BRICS'de Türkiye’nin küresel etkisini artırmaya yardım edecek potansiyele sahip"