Gazete Vatan Logo

Çin'den gövde gösterisi

Dünyanın en büyük oto pazarı Şangay Fuarı’yla şov yapacak

18 milyon adetlik satışla dünyanın en büyük otomotiv pazarı olan Çin, Şangay Otomobil Fuarı’yla gövde gösterisi yapmaya hazırlanıyor. 14. Şangay Otomobil Fuarı, 19 Nisan tarihinde medya mensuplarına kapılarını açacak. Otomobil tutkunları ise fuarı 21 Nisan-28 Nisan tarihleri arasında gezebilecek. Şangay Otomobil Fuarı’nın bu yılki konsepti ‘Yarın İçin Yenilik’ (Innovation for Tomorrow) olacak. 230 bin metrekare alan üzerine kurulan fuar, geçen yıla göre yüzde 35 oranında büyütüldü. Şangay Otomobil Fuarı’na 20 farklı ülkeden yüzlerce marka katılacak. Çinli üreticiler Chery, Geely, FAW, SAIC ve DFM’nin fuarda gövde gösterisi yapması bekleniyor. Avrupa’nın en büyüğü olan ve Çin’de yabancı markalar arasında lider olan Volkswagen ise 8 bin 500 metrekare alan üzerine kurulu standıyla dikkatleri çekecek.

Otomotiv devleri, fuarda birçok yeni modelin uluslararası lansmanını gerçekleştirecek. Audi’nin merakla beklenen küçük SUV modeli Q3, Volkswagen’in efsane kaplumbağası Beetle’ın yeni yüzü, BMW 6 Serisi Coupe, yeni Mercedes A Serisi’nin konsepti, Peugeot’nun konsept otomobili SXC, yeni Chevrolet Malibu, Chery ES ve Citroen DS5 sergilenecek modellerden birkaçı olacak.

Yeni Focus 39 bin 900 liraya ön satışta

1998’den bu yana 10 milyon adedi aşan satışlarıyla Ford’un C segmentindeki lokomotif modeli haline gelen Focus’un yeni jenerasyonu ön satış için showroom’lardaki yerini aldı. Yeni Focus, Trend, Style ve Titanium olmak üzere üç donanım seviyesiyle 5 kapılı hatchback ve 4 kapılı sedan versiyonlarıyla satılacak. Yeni Focus’a ilk bakışta; markanın kinetik tasarımının çizgileri öne çıkıyor. 4.358 mm uzunluğunda, 1.484 mm yüksekliğinde ve 1.823 mm genişliğinde olan yeni 5 kapılı model, mevcut Focus’tan 21 mm daha uzun, 16 mm daha alçak ve 15 mm daha dar. Araçta; ilk kez sunulan Düşük Hız Güvenlik Sistemi, Otomatik Park Sistemi, Şerit Takip ve Uyarı Sistemi, Trafik İşareti Tanıma, Otomatik Uzun Far ve Sürücü Uyarı Sistemi yer alıyor.

Focus’un 1.6 litre benzinli versiyonun fiyatı 39 bin 900 liradan başlayacak. Otomobil resmen Mayıs’tan itibaren yollara çıkmış olacak.

72 Volvo ülkesi içinde 2’nci olduk

Volvo, 2011 yılında model atağına kalktı. Şirket S60 ve V60’ın ürün yelpazesine eklenen 1.6 benzinli T4 ve 2.0 dizel D3 motor seçeneklerini Türkiye’de satışa sundu. Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Torben Eckardt, yeni motor seçenekleriyle S60 ile V60 ürün gamının büyük ölçüde tamamlandığını söyledi. 2010’u rekor satışla bitirdiklerini hatırlatan Eckardt, 2011’de de 4 bin 500 adet araç satmayı hedeflediklerini kaydetti. Eckardt, yılın ilk 3 ayında satışlarını yüzde 103 artırdıklarını ve Volvo Cars Overseas’e bağlı 72 ülke içinde en yüksek performans gösteren ikinci ülke olduklarını belirtti.

Haberin Devamı