Gazete Vatan Logo

Çin’den 3.6 milyar dolar

Çinli finans kuruluşları Türkiye’de ulaştırma, ve enerji sektörü yatırımlarında kullanılmak üzere 3.6 milyar dolarlık kredi paketi hazırladı. Bakan Berat Albayrak, “Hayırlı olsun” dedi.

Çin’den 3.6 milyar dolar

Doların anavatanına geri döndüğü bir ortamda Türkiye’nin cari açığını nasıl finanse edeceği tartışılırken, Türkiye taze para bulmaya devam ediyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Çinli finans kuruluşlarından, enerji ve ulaştırma sektörü yatırımları için özel sektör, kamu kurumları ve bankalara sağlanacak 3.6 milyar dolarlık kredi paketinin tamamlandığını açıkladı.

Albayrak, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, Mayıs ayında gerçekleştirdikleri Çin seyahatindeki görüşmelerin meyvesini verdiğini belirtti.

Çinli finans kuruluşlarından, enerji ve ulaştırma sektörü yatırımları için özel sektör, kamu kurumları ve bankalara sağlanacak 3.6 milyar dolarlık kredi paketinin tamamlandığına dikkati çeken Albayrak, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Mayıs’ta görüştü

Albayrak, Mayıs ayındaki Pekin ziyareti sırasında Uluslararası Çin Endüstri ve Ticaret Bankası (ICBC) Başkanı Yi Huiman ile görüşerek, Türkiye’deki enerji yatırımlarında finansman ve uzun vadeli stratejik iş birliği konularında görüş alışverişinde bulunmuştu.

Haberin Devamı