Gazete Vatan Logo

Cilt ile mükemmel uyumlu Sensibio H2O

Cildinizi temizlerken hangi ürünleri tercih ettiğiniz de çok önemlidir. Bioderma’nın ikonik ürünü Sensibio H2O, cildinizi derinlemesine temizlerken, bir bakıma da dış etkenlerden korunmasını sağlıyor. Bioderma son olaraksa Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un cilt bakım resmi sponsoru olarak modeller için en iyisini sundu. Markanın Pazarlama Müdürü Tuğçe İkiş ile cilt bakımı ve iş birliklerini konuştuk

Cilt ile mükemmel uyumlu Sensibio H2O

Bu yıl da Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un Sensibio H2O ile resmi cilt bakım sponsoru oldunuz. Marka olarak nasıl bir araya geldiniz?

Profesyonellerin sıklıkla kullandığı Sensibio H20, moda ve makyajla iç içe bir ürün aslında. Pembe kapağı ve ikonik şişesiyle “kült ürün” olarak anılıyor. Dünyaca ünlü Sensibio H2O misel solüsyon suya dayanıklı makyaj dahil, kiri ve yağı tek bir hamlede derinlemesine temizliyor. Pembe kapağı ve ikonik şişesi ile kült bir ürün olan Sensibio H2O, “Göründüğünden Çok Daha Fazlası” mottosuyla hem cilde hem de hayatın her anına eşsiz dokunuşlarda bulunuyor. Geçtiğimiz yıllarda da tasarımcı defilelerine destek olarak tasarım ve tasarımcılara verdiğimiz önemle, bu yıl ise Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un “cilt bakım resmi sponsoru” olarak moda dünyasının kalbinde yer alıyoruz.

‘Resmi Cilt Bakım Sponsoru’ olarak ürünü nasıl konumlandırıyorsunuz?

Günlerce süren moda haftalarında, defileler arası mekik dokuyan modellerin bedenleri kadar ciltleri de stres ve yorgunluk yüzünden olumsuz etkileniyor. Defileler öncesi yoğun makyaj yapılan modeller için cilt temizliği büyük önem kazanıyor. Modellerin, ciltlerini yoğun makyajdan arındırarak bir sonraki makyaj için hazırlayan Sensibio H2O, içeriğindeki cildin doğal yapısına uygun misel tanecikler ile suya dayanıklı makyaj dahil, kiri ve yağı cilde zarar vermeden tek bir hamle ile nazikçe temizliyor. Sensibio H2O ile bir defileden bir diğerine koşan modeller, hızlı makyaj çıkarma gücü ve cilt ile mükemmel uyumu ile Bioderma ürünlerine güveniyor. Ciltlerindeki ışıltıyla podyumda adımlarını güvenle atıyor ve make-up artistlerinin de hayatı kolaylaşıyor.

Haberin Devamı

Tek bir hamlede tüm makyajı temizler

Ürün, dünyanın ilk misel suyu olmasının avantajlarını hala koruyor mu?

Sensibio H2O bu başarısını 1995’ten beri değişmeyen formülasyonuna ve cildin kendisine duyduğu saygıya borçlu. Dünyanın ilk misel solüsyonu olan Sensibio H2O’nun su adına yapılmış bir devrim niteliğinde olduğunu söyleyebiliriz. Bununla beraber bu ürün cilt ile aynı pH değerine sahip olduğundan dolayı en hassas ciltler tarafından bile rahatlıkla kullanılabilmektedir. Sensibio H2O misel solüsyon, içeriğindeki cildin doğal yapısına uygun misel tanecikler ile suya dayanıklı makyaj dahil kiri ve yağı tek bir hamlede nazikçe temizlemektedir. Bunu yaparken cildin kendini savunma ve iyileştirme sistemlerine zarar vermemektedir. Bu sayede Sensibio H2O dünyada her 2 saniyede 1 tüketicisiyle buluşan bir ürün haline gelmiştir.

Haberin Devamı

İyi bir makyajın olmazsa olmazı nedir?

İyi bir makyajın olmazsa olmazı sağlıklı ve iyi temizlenmiş bir cilttir. Cildinizin gün içinde sabah ve akşam için farklı ihtiyaçları vardır. Özellikle sabah uyandığınızda uygulayacağınız ilk bakım yüzünüz için çok değerlidir. Çünkü hem cildinizi dış etkenlere karşı korumanıza yardımcı olur hem de eğer makyaj uygulayacaksanız, doğru hijyen ve doğru bakım ürünü cildinizi makyaja hazır hale getirmenizi sağlar. Kullandığınız temizleme ürününün pH değerinin cilde yakın olmasına ve de sabun içermemesine özen göstermelisiniz. Aynı şey, akşam yatmadan önce uygulanan temizlik için de geçerlidir. İster profesyonel makyajlarda ister günlük makyajlar hatta ciltte makyaj olmasa bile günün yorgunluğu ve dış etkenlerin yaratmış olduğu kirlilik nedeniyle cildimizin derinlemesine temizlenmeye ihtiyacı vardır. Cilt canlılığı ve diriliği iyi temizlemekle doğru orantılıdır. Bu nedenle her gece yatmadan önce muhakkak cildin Sensibio H2O ile temizlenmesini öneriyoruz. Dileyen makyaja hazırlık aşamasında da ürünü kullanarak temiz bir ciltle makyaja başlayabilir.

Haberin Devamı

Yine Sensibio kategorisinde yer alan Sensibio Foaming Gel, yüzü köpürterek yıkamayı tercih edenlere hitap eden bir ürün oluyor. Derinlemesine temizlik sağlayan ürünün cilt toleransı çok yüksektir. Ciltte herhangi bir alerjik reaksiyona neden olmaz.

Sabahları cilde ferahlık verir

Sensibio H2O içeriğinde neler bulunuyor?

Öncelikle biraz cilt yapılarından bahsetmek istiyorum; hassas cilt dünya genelinde çok yaygın bir problem. Hassasiyet tüm cilt tiplerinde görülebilir. Yapılan araştırmalara göre her 10 kişiden 9’u cildinin hassas olduğunu söylüyor. Bu oldukça yüksek bir rakam. Bu nedenle hassas cilt Bioderma’nın çok önem verdiği ve üzerine yoğunlaştığı bir konu. Hassas cilt serisi Sensibio’da birçok patent ve bu patentlerle geliştirilen ürünler mevcut. Bütün dünyada milyonlarca kadının, make-up artistlerin, hatta ünlü modellerin ve Hollywood yıldızlarının dâhil favori cilt temizleyicisi olan Bioderma Sensibio H2O Misel Su içeriğindeki cildin doğal yapısına uygun misel tanecikler ile cildi nazikçe temizliyor. Sensibio H2O içerisindeki aktif yatıştırıcı olan salatalık ekstresi sayesinde cildi yatıştırıyor, şişkinliğini gideriyor ve anında ferahlama sağlıyor.

Haberin Devamı

Sensibio H20 sadece yüz ve dudak değil, göz çevresi kullanımına da son derece uygun. Üstelik, suya dayanıklı maskalar dahil olmak üzere cildi makyajdan, toz ve kirden tek bir adımda arındırıyor. En hassas ve alerjik ciltler için de bu durum geçerli. Aynı zamanda kontak lens kullanıcıları da rahatlıkla kullanabiliyor. Nasıl uygulayacağınıza gelince; sadece makyaj değil, normal cilt temizliği için de kullanabileceğiniz bu ürünü yüz ve boyun bölgesine günde 1 veya 2 kez pamuk parçası yardımıyla kullanabilirsiniz. Sabahları cildinize hijyenin yanı sıra ferahlık hissi verdiğini fark edeceksiniz! Bu arada Sensibio H2O uygulama sonrası durulama gerektirmiyor. Sonrasında hemen kremlerinizi sürebilirsiniz.

En iyi makyaj temiz cilde yapılandır

Moda haftalarının en çok tercih edilen makyözlerinden biri olan Rıfat Yüzüak, ünlü modellerin kusursuz tenini nasıl sağladığının ipuçlarını verdi. Yüzüak, “İyi bir ten makyajı için temiz ve bakımlı bir cilt gerekli” dedi

Cilt bakımının öneminden bahsedebilir misiniz?

Bir makyaj artisti olarak, makyaj uygulamasının en önemli adımının kesinlikle ten makyajı olduğunu düşünüyorum. İyi bir ten makyajı için de temiz ve bakımlı bir cilt oldukça önemlidir. Cilt ne kadar bakımlı, nemli ve pürüzsüz ise makyaj o kadar iyi sonuç verir; bu sebeple doğru bir cilt bakımı benim vazgeçilmezlerimin arasındadır.

Makyaj temizliği neden önemlidir?

Çünkü her gece cilt kendini yeniler ve bu esnada cilt ne kadar iyi bir şekilde temizlenmiş ve nemlenmiş olursa bu yenilenme süreci olduğundan çok daha sağlıklı gerçekleşir. Gün sonunda cildimizdeki makyajı temizlemediğimiz zaman, ciltte kalan makyaj kalıntıları ciltte ciddi sorunlara yol açabiliyor; bu sebeple her gün düzenli olarak ciltten makyajın temizlenmesi gerekir.

Bioderma ile iş birliği yapmanızın temel nedeni nedir?

Bioderma markası, benim tamamen güvendiğim bir cilt bakım markası. Özellikle makyaj temizliği ve hassas cilt bakımı ile en ön sıralarda yer alıyor. Bizler, makyaj artistler olarak uygulama yaptığımız tüm ciltlere her zaman saygı duymalıyız. Yaptığımız makyaj uygulamaları dışında temizleme ürünleri hakkında da ciddi olarak bilgi sahibi olmalıyız. Sensibio H2O misel su, bence bu konuda en önde gelen üründür.

Bununla beraber, gün içerisinde cildi güneş ışınlarından korumak ve bu amaca yönelik ürünleri kullanmak doğru bir cilt bakımının vazgeçilmez aşamalarından biridir. Bioderma’nın güneş koruma ürünleri de favori cilt bakım ürünlerim arasında yer alıyor; bu sebeple bu kadar güvendiğim bir marka ile içim çok rahat bir şekilde iş birliği yapabiliyorum. Makyaj uygulamasında başarının yüzde 50’si cildin kalitesine ve doğru cilt bakımına bağlıdır.

Ünlü modellerin tercihi Sensibio H2O

Sensibio H2O ile ilk nasıl tanıştınız?

Türkiye’de çok büyük bir moda haftasına katılmıştım. Roberto Cavalli ve Missoni gibi dünyanın en önemli tasarımcıları ile birlikte Lily Donaldson, Jessica Stam, Jac Jagaciak gibi dünyaca ünlü modeller ile çalıştım.

Tüm modeller çantasından tek bir ürün çıkarıyor ve makyajlarını kendileri siliyorlardı. Ben, Sensibio H2O misel suyu ilk kez orada görmüştüm ve sonrasında Bioderma markası ile yıllarca çok büyük projelerde yer aldım. Bu sebeple Sensibio H2O misel su benim için her zaman çok özel bir ürün olmuştur.

Sensibio H2O ile doğru cilt ve makyaj temizliği nasıl yapılmalıdır?

Sensibio H2O misel su kullanırsanız cildinizde temizlemek ve makyajı silmek için hiçbir şekilde bastırma ve ovalama yapmanıza gerek kalmıyor. Sensibio H2O misel su ile ıslatılmış olan pamuğu gözünüzde nazikçe bir süre (4-5 saniye bile yeterli) beklettikten sonra pamuğu kaldırdığınızda tüm makyajın pamukta olduğunu görebilirsiniz.

Makyajın olmazsa olmaz kremleri

Makyaj uygulamasına başlamadan önce ilk olarak cildi Sensibio H2O ile temizlemeyi tercih ediyorum. Sonrasında cildi nemlendirmek ve daha canlı bir görünüm elde etmek için Hydrabio Perfecteur SPF 30 ürününü kullanıyorum. Dudaklar için ise vazgeçilmez nemlendirici Atoderm Lip Stick ilk tercihlerim arasında. Cilt bakım ürünlerini uyguladıktan sonra cildin tüm ürünleri iyice emmesi için yarım saat kadar mutlaka bekliyorum. Son aşama olarak ise Hydrabio Eau de Soin SPF 30 güneş korumalı ve nemlendirici spreyi mutlaka her makyajdan sonra kullanıyorum. Hydrabio Eau de Soin SPF 30, hem müthiş bir güneş koruması hem makyaj sabitleme özelliği hem de ışıltılı bir görünüm sağlıyor. Gerçekten enfes bir ürün!