Gazete Vatan Logo

Cilt dostu tavsiyeler!

Cildimizin temiz ve sağlıklı görünmesi için bol su içilmeli, düzenli olarak nemli tutulmalı ve derinin dengesini bozmayan ürünler kullanılmalı.

Cilt dostu tavsiyeler!

Havasızlık, kuru kalorifer ortamı ve soğuk... Kışın olumsuz şartlarına karşı cildimizi korumalı ve nemlendirmeliyiz. Laboratoire Bioderma Pazarlama Müdürü Z.Tuğçe İkiş’ten kuru ve hassas ciltler hakkında bilgi aldık.

Cilt kuruluğu nedir?

Ülkemizde ve dünyadakuruluk ve nem kaybı birbiriylekarıştırılıyor. İkisi tamamenfarklı. Nemsizlik; az suiçmek, kurutucu medikal tedavigörmek, mevsim geçişi gibipek çok etkene bağlıdır vedönemseldir. Karma ve yağlı ciltte bile nem eksikliği görülebilir.Kuruluk ise yapısal bir durumdur. Kişinin cildi, doğal nemlendirmefaktörleri adını verdiğimizbileşenlerin üretimini sağlayamaz.Bu cilt tipinde düzenli nemlendirici kullanma deriyi korumak adına çok önemlidir.

Peki kuruluğun sebepleri neler olabilir?

Genellikle yapısaldır. Hem nemsizlikte hem de kurulukta ortak olarak karşılaştığımız sorun ise, cildin koruyucu üst tabakası olan hidrolipidik filmin zarar görmüş olması ve dış etkenlere karşı daha hassas hale gelmesidir. Üst yüzeyinde çok daha fazla ölü tabaka birikimi yaşanır ve pullanma görülür. Bu cilt tipinde, derinin yüzeyinde yüksek oranda nem kaybı yaşanır ve temelde yapılması gereken de bu nem kaybına karşı savaşmaktır.

Haberin Devamı

Zarar veren etkenlere karşı nasıl önlemler alabiliriz?

Kadınların cildi, erkeklere göre çok daha ince bir yapıya sahiptir ve bu nedenle hassas tip kadınlarda daha yoğun görülür. Hassas ciltler, her ürünü tolere edemediği için içeriğinde katkı maddesi ve koruyucu oranı az olan ürünler tercih edilmelidir. Ağır peelingler çok ciddi kızarıklıklara neden olabilir.

Derimizin doğal koruyucu tabakasını nasıl kuvvetlendirebiliriz?

Doğal koruyucu tabaka için yapmamız gereken ilk şey, su içmek. Nemin kaçmaması için doğru ürünlerle nem bariyerini güçlendirmeliyiz. Bunun için vitamin PP, vazelin ve gliserin içeren ürünler kullanmak doğru olacaktır.

Kış ayları boyunca, olumsuz hava şartlarında cildimizi nasıl korumalıyız?

Cilt, kalorifer nedeniyle kuruduğunda, nemini kaybetmeye başlar ve bariyeri kırılgan hale gelir. Yoğun kış aylarında cildi banyodan sonra, nemlendiren ürünler kullanmakta fayda var.

Haberin Devamı

Güneş koruyucu kullanılmalı

Günlük bir bakım nasıl olmalı?

Cilt tipine uygun ürünler seçerek hem göz çevresini hem de yüzü nemlendirmeliyiz. Her zaman güneş koruyucu kullanılmalı. Photoderm MAX Aquafluid, bir rahatsızlık olmaması durumunda tüm cilt tiplerinin, sene boyunca tercih edebilecekleri bir ürün. Aquafluid’in de renkli dokularından yararlanılabilir.