Gazete Vatan Logo

Cilt bakımında kalıpların dışına çıkın

Son dönemde cilt bakımında öne çıkan uygulamalardan biri de hydra fachial. Etiler’de kapılarını açan Relax, kişiye özel cilt ve vücut bakımları, anti-aging ve bölgesel incelme, epilasyon, Balili uzman eşliğinde masaj teknikleri ve detoks programlarını bir arada bulunduruyor. Relax’ın güzellik danışmanı ve kurucusu Seren Edalı, yeni nesil derinlemesine bakım ve arındırma yapan Hydra Fachial’ı anlattı.

Cilt bakımında kalıpların dışına çıkın

Hydra Facial cilt bakımı son dönemin en çok öne çıkan ve tercih edilen uygulamalarından. Uygulamanın detayları neler?

Cilt yüzeyinde dış etkenler dolayısıyla zaman içinde oluşan kirleri, ne kadar temizlersek temizleyelim maalesef tam anlamıyla yoğun bir arındırma yapamıyoruz. Hava kirliliği, bilgisayar önünde çalışma, ışık, duman, stres, hava değişimi ve beslenme gibi etkinler cilt kirliliğinin ana nedenleri. Bu kirlilik yoğunlaştığında, evde kullandığımız ürünler işlevselliğini kaybediyor. İşte, yoğun şehir hayatının ciltte yarattığı stresi ayda bir cilt temizliğimizi yaparak önleyebiliriz. Hydra facial uygulaması da son dönemin gözde yöntemlerinden biri olarak öne çıkıyor. Adeta bir elektrik süpürgesi göreve görerek, cilt yüzeyinde derinlemesine bir arındırma sağlıyor olması bizi hızlı sonuçlara götürüyor. Daha önce hiç cilt bakımı yaptırmamış veya uzun süre cilt bakımına gitmemiş kişilerde, Hydra Fashial ile minimum 4 seansta sonuç almaya başlıyoruz.

Vakum sistemiyle gerçekleştirilen uygulamaların cilde zarar verme olasılığı var mı?

Haberin Devamı

Aslına bakarsanız, tüm ürünleri, cihazları ve bakımların olmazsa olmazı uygulamayı yapan güzellik merkezinin cihazı ve ürünü çok doğru kullanmasıdır. Eğer, cilt analizi doğru yapılmışsa ve uygulama profesyonel ellerde gerçekleşiyorsa hiçbir şekilde cilde zarar vermesi söz konusu değil. Aksine yararı çok fazladır.

Yaşlanma karşıtı kremler de kullanıyoruz

En çok şikayet edilen anekdotlardan biri de zaman içinde ciltteki elastikiyet kaybı. Onda da etkili mi?

Hydra fachial sırasında biz bir yandan da yer çekimine karşı savaşıyoruz. Kullandığımız profesyonel kabin ürünlerinin etkileri de üst seviye. Yaptığımız hydra fachial bakımları öncesinde yaptığımız analizlerde cildin elastikiyet yapısına göre seans adeti belirlenir ve ona göre daha yoğun sıkılaşma sağlanması hedefleniyor. Vakumlama tekniği sayesinde aslında cilde spor yaptırmış oluyoruz. Bu sayede bakımdan çıktığınız an itibari ile cildinizin sıkılaştığını fark ediyorsunuz.

Bu bakımı yaptırma aralığı ne olmalı?

Haberin Devamı

Bakım rutininizi aslında cildiniz size söyleyecektir. Aşırı hassas, problemli, lekeli, nemsiz ciltlerde seans sürelerini kısaltıp, uzatabiliyoruz. Bu biraz kişiye özel belirlenebilecek bir durum. Ama sıra dışı bir durum söz konusu değilse, ayda 1 öneriyoruz.

Hydra fachial’ın olumlu etkileri neler?

Uygulamanın anti-aging etkisi, tamamen kullanılan ürün ve uygulanan tekniklerine bağlı. Burada alanında en iyi markalardan birinin üst seviye anti aging serumları, maskeleri ve ampulleri kullanılıyor. Hydra facial uygulaması sonrasında cilt mükemmel bir şekilde temizlenmiş olduğundan, açık gözeneklere ürünler kullanıldığında çok hızlı sonuç almak mümkün. Anti aging uygulamasından yararlanmak istiyorsanız, cilt bakımınızı aksatmadan düzenli olarak yaptırmalısınız. Ayrıca evde kullandığınız ürünlerin de anti aging özelliklerinin yoğunluğu, işimizde daha da başarılı olmamızı sağlıyor. Hydra fachial’ın en güzel yanı da doğal gençleşme sağlıyor olması.

Günde tüketilen su cildinizi çok etkiliyor

Haberin Devamı

Uygulamanın dünyada bu kadar konuşuluyor olmasının sizce nedeni nedir?

Hydra facial için cilt bakımında bir devrim diyebiliriz. Geçmişte uygulanan sıkma işlemini ortadan kaldırdı. Cildi daha da derin temizleyebiliyor ve inceltiyor. Bu sayede uygulamalar güçleniyor ve kişi daha bilinçli bir cilt bakımı yaptırmış oluyor. Cilt bakımını lüks seviyeye taşıması beden ve zihin açısından da bütünlük sağlıyor.

Uygulamanın sonrasında ciltte yarattığı farklılıklar neler?

Öncelikle uzun süredir siyah noktalarının ve cilt yüzeyindeki matlığın ortadan kalktığını görüyor. Tabii ilk aynaya baktığında karşılaştığı parlaklık da mutluluk veriyor. Onun dışında incelttiğimiz cilt ve kullandığımız ürünlerin başarısıyla ışığı yansıtan bir cilde kavuşuyorsunuz. Bir süre sonra da etrafındakiler bu değişimin neyin sağladığını merak ediyor. Sadece cilt bakımında bu seviyelere ulaşmak bizleri de yaptığımız işte kuvvetlendiriyor.

Bakım sonrası beslenme ve günlük bakım rutininde dikkat edilmesi gerekenler neler?

Haberin Devamı

Cildi dışardan ve inebildiğimiz kadar derinden besleyip, ihtiyacı olanı sağlıyoruz. Ancak parlaması ve özellikle nem seviyesinin dengelenmesi için beslenmek çok önemli, özellikle de su tüketimi. Günde 2.5 litre su ve fazlası cilde anında yansıyor. Bunların dışında fazla baharatlı yiyecekler, kabuklu ürünler, kafein ve yağlı beslenme maalesef cildi olumsuz etkiliyor. Bakım sonrası ‘skin detox’ (cilt detoksu) adını verdiğimiz içecekleri bu yüzden kesinlikle öneriyoruz. Cildin doğal dengesini kazanmasında yardımcı olan cilt detoksu aynı zamanda cildi beslemeye yardımcı oluyor.