Gazete Vatan Logo

Cilt bakımı erkekler için de gerekli!

Erkeklerin de 30’lu yaşlarında ciltleri için önlem almaları şart. CityBeauty Güzellik Merkezi Uzmanı Berna Koçak anlattı.

Mevsim geçişleri, sağlıksız beslenme, yeterince su içmeme, genetik faktörler gibi birçok etken sadece kadınların değil, erkeklerin de cildini aynı oranda yıpratıyor. Özellikle 30’lu yaşlarla birlikte her aynaya bakıldığında göze çarpan değişiklikler erkeklerin de vakit kaybetmeden ciltleri için gerekli önlemleri almalarını gösteriyor. Alın ve göz kenarlarında meydana gelen kırışıklıklar, tıraş sonrası pul pul dökülen bir cilt, kızarıklıklar, göz altlarında meydana gelen morluklar, torbalanmalar... CityBeauty Güzellik Merkezleri Cilt Bakım Uzmanlarından Berna Koçak, modern çağın erkeklerine cilt temizliğinden cilt bakımına kadar kolayca uygulanabilecek bakım rehberi sunuyor.
Sağlığın ilk adımı: Cilt temizliği
Erkeklerin derisi, kadınların derisinden daha kalındır. İlk bakışta bu durum erkekler için bir avantaj gibi görünüyor. Oysa erkeklerin cilt yapıları daha fazla yağ ürettiğinden, erkeklerin ciltleri akne oluşumuna daha meyillidir. Ve akneler, daha uzun süre ciltte kalabiliyor. Cildin nem dengesini koruyabilmek, akne oluşumuna izin vermemek için cilt temizliği oldukça önemli. Cildinizi temizlerken bunlara mutlaka dikkat edin:
- Cildinizi kesinlikle sabunla yıkamayın. Çünkü sabun cildi kurutur. Sabun, özellikle kuru ciltlerde cildin pul pul dökülmesine sebep olurken, yağlı ciltlerde ise daha fazla yağ salgılanmasına neden olur. Sabun yerine özel cilt temizleme ürünlerini tercih edin.
- Tıraş, aynı zamanda ciltteki ölü deri tabakasının temizlenmesine yardımcı olur. Hücre oluşumunu ve cildin yenilenmesi sağlar. Fakat tıraş esnasında özen gösterilmezse, ciltte kızarıklıklar hatta kıl dönmeleri meydana gelebilir. Bu yüzden mümkün olduğunca alkol içermeyen ve cilt tipinize uygun ürünleri tercih etmeye özen gösterin.
- Cildin tahriş olmasını önlemek için tıraş bıçağınızı haftada bir yenileyin.
- Cildinizi mutlaka nemlendirin.
- Cildinizin kurumaması için beslenmenize ve günde mutlaka iki litre su içmeye özen gösterin.
Göz bakımını ihmal etmeyin
Gözlerin kırpıldığında ortaya çıkan kaz ayakları, gözaltlarında meydana gelen torbalanmalar ve morluklar erkeklerin de bir an önce önlem alması gerektiğinin sinyallerini vermektedir. İşte göz bakımında yapmanız gerekenler:
- Yenileyici bir göz çevresi bakımı, cildin sıkılaşmasını sağlar. Bu yüzden doğru uygulanacak cilt temizliği sonrasında bakım kremlerinizi sürmeyi ihmal etmeyin.
- Özellikle yaz aylarında zararlı güneş ışınlarından gözleri korumak gerekiyor. Bu yüzden dışarıya çıkarken mutlaka yüz tipinize uygun güneş gözlüğü kullanın.
- Evde yapılacak basit uygulamaların yanı sıra düzenli olarak profesyonel göz bakım uygulamalarını da ihmal etmemek gerekiyor.

Haberin Devamı