Gazete Vatan Logo

Cillop gibi imar kanununa ihtiyaç var

İdris Güllüce, "Anadolu tabiriyle cillop gibi bir imar kanununa, imar yönetmeliğine ihtiyaç var" dedi.

Cillop gibi imar kanununa ihtiyaç var

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde katıldığı toplantıda yaptığı konuşmasında yeni bir imar kanununa ihtiyaç olduğunu belirtti.

"SIFIR KİLOMETRE CİLLOP GİBİ İMAR KANUNUNA İHTİYAÇ VAR"

İdris Güllüce, “Düşünce olarak şu anda değil ama seçim sonrasında Bakanlığımızın; şöyle imar kanununu yokmuş gibi kabul edip, imar yönetmeliğini yokmuş gibi kabul edip, sıfır kilometre, tertemiz, Anadolu tabiriyle cillop gibi bir imar kanununa, imar yönetmeliğine ihtiyaç var" dedi.

Güllüce, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED), konusundaki yanlış anlamalar hakkında bilgiler vererek, özelikle medyada bu konuda yanlış bir algı olduğunu söyledi. Düşünülenin aksine bakanlıklarının çevre konusunda çok hassas olduğunu dile getiren Güllüce, bu konunun kentsel dönüşümün gölgesinde kalmasından rahatsız olduğunu anlattı.

Bakan Güllüce, konuşmasının ardından sektör temsilcileri ve akademisyenlerin, müteahhitlik yasası, yapı denetimi, arıtma tesislerinin kullanımı, imar yasası, TOKİ'nin yapısı, yapı müteahhitliği, imar hakkı transferi gibi konularda sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Toplantıya Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ile YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek de katıldı.