Gazete Vatan Logo

Ciliv dönemi bitti!

Süreyya Ciliv, 9 Ocak 2007’den bu yana sürdürdüğü Turkcell Genel Müdürlüğü görevinden 31 Ocak tarihi itibarıyla ayrılma kararı aldı.

Hissedarlar arasındaki kavgalı dönemde Turkcell’i profesyonel anlamda başarılı bir şekilde yöneten ve çalkantılı günlerde şirket finansallarının kötüleşmesine izin vermeyen Süreyya Ciliv, 8 yıl sonra görevinden ayrılıyor.

Dün Turkcell’den KAP’a yapılan açıklamada 31 Ocak 2015 tarihi itibarıyla Ciliv’in ayrılacağı duyuruldu. Süreyya Ciliv görevinden ayrılma kararı ile ilgili olarak, “Turkcell’de geçirdiğim sekiz yılda bilgiyle, teknolojiyle, inovasyonla, ve güçlü takım oyunuyla müşterilerimize, milletimize, sektöre ve hissedarlarımıza değer yaratmak için çalıştık. Bu yolculukta bize inanan ve eşlik eden tüm takım arkadaşlarıma, müşterilerimize, bayilerimize, tedarikçilerimize ve iş ortaklarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Emanet aldığım bayrağı teslim ederken birlikte çalıştığımız bu güçlü ekibin Turkcell’i daha da ileriye taşıyacağına inanıyorum” dedi.

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça da, “Turkcell olarak Sayın Süreyya Ciliv’in Genel Müdürlüğü döneminde birçok ilke ve başarılara imza attık. Sayın Ciliv, şirketimizin bir GSM şirketinden, bugün Türkiye’nin ve bölgenin önemli iletişim ve teknoloji şirketine dönüşümüne liderlik etmiştir. Kendisine bugüne dek sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ediyor; bundan sonraki iş ve özel yaşamında başarılar diliyoruz” mesajı yayınladı.

Haberin Devamı

Turkcell Yönetim Kurulu, Turkcell Genel Müdürlüğü görevine halihazırda Teknoloji Grubundan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz’ün mevcut görevine ek olarak vekalet etmesine karar verdi. Ciliv’in yerine Genel Müdür atama sürecinin de başlatıldığını duyurdu.

8 yıl sonra veda

Süreyya Ciliv 8 yıl sonra görevini bırakırken, birlikte çalıştığı güçlü ekibin şirketi daha ileriye taşıyacağına inandığını söyledi. Genel Müdürlüğe İlker Kuruöz vekalet edecek.