Gazete Vatan Logo

Ciliv: Bakan müjde verdi 4G, 2015’te Türkiye’de

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, 4G’nin 2015’te Türkiye’ye geleceği konusunda Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’dan müjde aldığını Turkcell Teknoloji Zirvesi’nde açıkladı

Turkcell’in, kurumsal müşterilerini ve iş ortaklarını fikir önderleriyle buluşturmak, deneyimlerin paylaşıldığı bir zihin jimnastiği platformu yaratmak ve iş dünyasını tüm dünyada yaşanan teknolojik dönüşüme davet etmek üzere düzenlediği Turkcell Teknoloji Zirvesi, dün başladı. Zirvenin açılışında konuşan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Salı akşamı Ankara’da gerçekleşen Turkcell 20’nci Yıl resepsiyonunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’dan aldığı müjdeyi katılımcılarla paylaştı.

Ciliv, “Bugün Türkiye’deki 3G şebekesi dünyanın en güçlü şebekelerinin başında geliyor. Bu avantajımızı korumamız çok önemli. 20’nci yıl resepsiyonumuzda Sayın Bakanım da müjde verdi, 2015’te 4G Türkiye’ye gelecek. Artan trafiği karşılamak için bu olmak zorunda. 3G geleli 5 sene oldu, mobil trafik 200 kat arttı. Her sene en az yüzde 100 artış söz konusu. Bu yüzden 4G’ye yatırım yapıyoruz. Biz 4G’ye hazırız. 5G için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Daha çok yatırım yapacağız, zaten yapıyorduk daha da yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

Bizimle kürek çekin

Bir teknoloji devrimi olduğunu ve artık yeni bir dünyanın varlığını kabul etmek gerektiğine de değinen Ciliv, şöyle devam etti: “Eğer bu dünyayı iyi tanırsak hep beraber kazanırız. Benim iş hayatından ediğindiğim temel ders, odakta müşterinin olması gerektiği. O ayın gelirinin ne olduğu değil müşterim için en iyisi nedir sorusu sizi doğru yola götürür. Müşteri velinimetimiz demek kolay ama önce müşterinizi tanımanız, ne istediğini bilmeniz gerek. Müşterinize fayda sağlamak ve fark yaratmak için gereken şeyler; takım oyunu, inovasyon, bilgi, teknoloji ve yatırım. Turkcell olarak biz takım oyununa büyük önem veriyoruz. Tıpkı kendi içimizde olduğu gibi müşterilerimizle kurduğumuz ilişkide de bu önemli bir faktör. Tıpkı bir kürek takımı gibi birlikte çalışarak değer yaratmanın önemine inanıyoruz. Buradan sizlere bir çağrıda bulunmak istiyorum. Yeni dünyada kazanmak için Turkcell’le birlikte kürek çekin. ”

Anı yakalamak şart

Turkcell Kurumsal Pazarlama ve Satış Grubu Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş da işletmelerin başarıya ulaşmak için anı yakalaması gerektiğine vurgu yaparak, şunları söyledi: “Günümüz iş dünyasında hız çok önemli. Şirketler açısından bilgiyi gerçek zamanlı toplamak, işlemek ve kullanmak, yani gerçek zamanlı olmak kritik. Geleceğin başarılı şirketleri, bilgiyi, veriyi ve zamanı doğru yönetenler olacak. Yani şirketler için daha çevik ve rekabetçi olmanın yolu gerçek zamanlı olmaktan geçiyor. Yarına hazır olmak için şimdiden aksiyon almak gerek.”

Haberin Devamı

YENİ DALGA YAPAY ZEKA

Turkcell Teknoloji Zirvesi kapsamında düzenlenen yemekte, bilim adamı ve fütürist Michio Kaku geleceğe dair mesajlar verdi. Yemeğe 30’u aşkın üst düzey yönetici katıldı.

“Teknolojiyle işimizi geleceğe taşımak” konulu söyleşide Kaku, bilimde yeni dalganın yapay zeka olduğunu ve geleceğin moleküler fizik ve nanoteknoloji sayesinde şekilleneceğini söyledi.

5 milyon TL’lik zirvede Sezen Aksu sahne alacak

- Bugün sona erecek teknoloji zirvesi için 5 milyon TL harcandı. Zirveyi ilk gün 6 binden fazla kişi katıldı.

Haberin Devamı

- Zirvenin ilgi odaklarından biri fuaye alanında yer alan standlar oldu. Yakın geleceğin yeni teknolojilerle nasıl şekilleneceğini örnekleyen İleri Görüş standı, 25 binin üzerinde genç yazılımcının geliştirdiği projelerden örneklerin sergilendiği Geleceği Yazanlar standı, müşterilerinin alışkanlıklarına en uygun teklifleri sunan teknolojinin anlatıldığı Mikro Lokasyon Platformu standı ilgi gördü.

- 4G hızıyla “FIFA 15” oynayan katılımcılar ise 4K ve 3D videoyu çevrimiçi izleyerek 4G’nin farkını deneyimledi.

- Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen İstanbul Mini Maker Faire’e ise yaklaşık 100 proje katılıyor. Turkcell ev sahipliğindeki etkinlikte, Maker Hareketi ile ilgili konuşmaların olduğu seanslar da bulunuyor.

- İstanbul Mini Maker Fuarı’nda kişisel 3-boyutlu yazıcılar, çocuklar için bölüm, robot bölümü, el işi bölümleri yer alıyor. Beyin dalgalarını okuyan sistemlerden giyilebilir teknolojilere projeler sergileniyor.

- Zirvenin ilk günü Tolga Çevik’in Arkadaşım Teknoloji Zirvesi’ne Hoş Geldin oyunuyla sona ererken, bugün sahneyi Sezen Aksu devralacak ve Zirvedeki Şarkılar’ı söyleyecek.

Haberin Devamı