Gazete Vatan Logo
Magazin Çılgın ama zahmetli

Çılgın ama zahmetli

Ünlülerin her yıl koşa koşa gittiği Burning Man Festivali kostümler ve çılgın eğlencelerden ibaret görünse de zor yanları da yok değil...

Çılgın ama zahmetli

ABD’NİN Nevada eyaletinde Black Rock Çölü’nde 25 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Burning Man (Yanan Adam) Festivali son yıllarda Türk ünlülerin akınına uğruyor. İlki 1986’da düzenlenen festival çılgın kostümler ve partilerle anılsa da zorlukları da var. Lüks otellerde değil basit karavan ve çadırlarda kalınıyor. Her işinizi kendinizi yapmak zorundasınız. Çöl iklimi insanı zorluyor. Sabahları çok sıcak, geceleri ise -15’lere düşen bir soğukla mücadele ediliyor.

320 bin TL harcadı

Süreyya Yalçın, Swarovski taşlarla süslü kıyafetlerini metal maskelerle hareketlendirdi. Burning Man için 15 kıyafet hazırlatan Yalçın, yaklaşık 50 bin dolar (325 bin TL) harcadı.

Hayat ayna gibi

Bir haftadır sosyal medya paylaşımı yapmayan Şeyma Subaşı, Burning Man Festivali ile dönüş yaptı. İlginç kostümü ve danslarını takipçileriyle paylaşan Subaşı “Hayat ayna gibidir. Ona gülümse, sana gülümser” notu düştü.