Gazete Vatan Logo

Cildinizi su içerek koruyun

Cildinizi su içerek koruyun

Dermatoloji Uzmanı Dr. Fulya Tezel, cildin su içerek korunabileceğini belirtti.

Güneş ışığının direkt temas ettiği cilde zarar verdiğinin bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçeklik olduğunu anlatan Dermatoloji Uzmanı Dr. Fulya Tezel, “Bu nedenle cildinizi güneş ışığından korumak ve meydana gelebilecek olası zararları en aza indirmek için bir takım önemleri almak önemlidir. Elbette her cilt için ayrı ayrı önlemler dermatologlar tarafından tavsiye edilir. Bu tavsiyelere uymak önemlidir. Fakat hemen her insanın dikkat etmesi gerekenler şöyle sıralanabilir; cildinize iyi bakın. İnsanlar kendi kendine gözlem yöntemiyle ciltlerini tanımalıdır. Cilt yağlı ise kullanılacak temizleyiciler ya da tonikler tamamen yağsız olmalı. Böylece bir denge sağlanabilir. Kullanılan temizleyici yüzde kızarıklık, yanma hissi, deri dökülmesi vb. Gibi problemlere yol açıyorsa vakit geçirmeden bir dermatoloji uzmanı tarafından muayene yapılmalıdır” dedi.

Kullanılan tüm ürünlerin açıklayıcı bilgileri, kullanma talimatlarının dikkatlice okunması gerektiğini söyleyen Dr. Tezel, “Öncelikle bilinmesi gereken yaz kış ayrımı gözetmeksizin günde en az 2 litre su tüketimine dikkat edilmesidir. Bol su tüketen insanların ciltlerinde kuruluk meydana gelmesi ihtimali oldukça azdır. Yüzde 2'den fazla temizleyici ya da tonik benzeri kozmetik ürünün kullanılmaması da uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Birden fazla ürün art arda kullanıldığında cildin PH dengesi bozulabilir. Tüm bunların yanı sıra unutulmamalıdır ki beslenme alışkanlığı da cilt üzerinde önemli etkilere sahiptir. Bu nedenle içerdiği vitaminler sayesinde cilde sağlık ve ışıltı verecek besinlerin tüketilmesine özen gösterilmelidir” diye konuştu.

Haberin Devamı

CİLT NASIL TEMİZLENMELİ VE CİLT TEMİZLİĞİ NEDEN ÖNEMLİDİR?

Cilt bakımı ve temizliğinde cildin PH derecesini bozmayacak ürünler tercih edilerek, ürün-cilt uyumu sağlanması gerektiğini ifade eden Dr. Tezel, “Cilt temizliğinde ise günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere uygun ürünler ve bol su ile temizlik yapılmalıdır. Cilt bakımı, sağlıklı bir görünüm elde edilmesi için önemlidir. Gün içerisinde maruz kalınan toz, duman vb. partiküller cilde yapışır. Bu durumlarla karşılaşıldığında güçlü etkileri olan temizleyici ürünler tercih edilebilir” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı