Gazete Vatan Logo

Çikolatalı ekmek isteği hem kendisini hem annesini kurtardı

Erzurum'da Çelik ailesinin bir apartmanın 5. katındaki dairelerinde çıkan yangın çiftin 3 yaşındaki oğullarının annesinden çikolatalı ekmek istemesi sayesinde fark edildi.

Çikolatalı ekmek isteği hem kendisini hem annesini kurtardı

Erzurum'da Çelik ailesinin yaşadığı dairede çıkan ve çiftin 3 yaşındaki oğullarının annesinden çikolatalı ekmek istemesi sayesinde erken fark edilen yangın sonucu konutta hasar meydana geldi, can kaybı olmadı. Yakutiye ilçesindeki Rabiana Mahallesi'nde bulunan Çevik Apartmanı'nın 5. katındaki Çelik ailesinin yaşadığı dairede, oturma odasındaki bilgisayarın güç kaynağından kaynaklandığı tahmin edilen yangın çıktı.

Anne Arzu Çelik, 3 yaşındaki oğulları Eren Çelik'in isteği üzerine mutfakta çikolatalı ekmek hazırladıktan sonra odaya dönerken oturma odasından duman çıktığını fark etti.

Minik Eren'i yanına alarak dışarı çıkan anne Çelik, durumu Erzurum Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerine ve işte olan eşi Abdullah Çelik'e bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerince müdahale edilen yangın diğer dairelere sıçramadan söndürüldü. Olayda, Çelik ailesinin dairesinde büyük çapta hasar oluştu.

Anne ile çocuğunun, olayın geç fark edilmesi halinde, yangının çıktığı oturma odasının dış kapıya yakın olması sebebiyle alev ve dumanların çevreyi sarması yüzünden içeride mahsur kalabilecekleri kaydedildi.

Oğlunun canının çikolatalı ekmek çekmesi sayesinde erken fark ettiği yangından evladı ile herhangi bir olumsuzluk ile karşılaşmadan kurtulan anne Arzu çelik, duygusal anlar yaşadı.

Yangının kesin sebebinin belirlenmesi için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Haberin Devamı