Gazete Vatan Logo

Çığlık atarak oynayan tenisçilerden değilim

Tenis izlemesi en keyifli sporlardan birisi peki ya efor sarf eden en başarılı Türk kadın sporcu Çağla Büyükakçay’ı izlemek? Bir aydır antrenman programım için Miami’deydim. Miami Open’da ter döken Çağla ile buluştuk planlarından turnuvalarından konuştuk.

Çığlık atarak oynayan tenisçilerden değilim

Türkiye’de sporcu olmak diye bir meslekten söz edilmiyorken nasıl başladı hikayen, eminim örnek aldığın birisi oldu...

Açıkçası örnek aldığım birisi yoktu. En büyük şansım ailemin sporu çok sevmesi ve ben başladıktan sonra da hep destek olmaları. Hevesli, küçük bir çocukken ailem “Hayır” deseydi benim buralara gelme şansım olmayacaktı. Ciddi bir fedakarlık ve destek vardı arkamda. Hala da öyle.

Antrenörünle yıllardır çalışıyorsun, bırak çalışmayı sürekli berabersiniz ve annesini görse insan bu kadar süre daralır... Nasıl idare ediliyor?

Tabii ki kolay değil. Antrenmanlar, seyahatlar derken çok vakit geçiriyoruz. Bir amaç için birlikte çok çalışıyoruz. Problemler de olabiliyor ama önemli olan aradaki saygı ve güven. O çok önemli. Onu her zaman koruduğumuz için de hala çalışıyor olduğumuzu düşünüyorum.

Kıyafetleri en eğlenceli spor bence gündelik hayatta etek giyer misin mesela?

Kıyafetlerimiz her büyük turnuvadan önce tenisseverlerin en merak ettiği konulardan birisi haline geldi. Ben de her sezon ne giyeceğim diye heyecanlanıyorum ve hatta turnuva öncesi motive bile ediyor kıyafetler. Etek her maçta giydiğim için sanırım, gündelik hayatta hiç giymeyi tercih etmiyorum.

Haberin Devamı

Gelelim çığlık meselesine seninkisi kaç desibel gerçi ben izledim pek duymadım?

Çığlık atarak oynayan tenisçilerden değilim (gülüyor) Maçın tansiyonuyla bazen olabiliyor ama Sharapova’ya yetişemeyiz...

Zihin bedeni beden de zihni yönetiyor

Dünya sıralamasında gelmiş geçmiş en önemli yükselişi yaptın. Sporculuk hayatın bitince spora katkın ne olacak, planın var mı?

Esasında düşünmek için erken ama aklımdan bazı düşünceler geçiyor. Özellikle genç tenisçiler ve ailelerinden çok ilgi gördüğüm için onlara ilerde yardım etmek isteyeceğimi düşünüyorum. Bir sporcunun performansının ortaya çıkması için birçok etkenin bir arada olması gerek. Bunu yaşayarak öğrendim. Tecrübelerimi mutlaka aktarmak isteyeceğim.

Serena’ya karşı oynamak isterim

Bu kadar seyahatte yemeklerini nasıl ayarlıyorsun?

Damak tadım çok değişti, annem çok şikayetçi. Seyahat öncesi her şeyi yiyebiliyordum ama şimdi çok seçiyorum.

Haberin Devamı

En çok Asya seyahatlerinde zorlanıyorum. Hiçbir şey bulamazsam pilav heryerde aynı, idare ediyorum.

Hayatta kime karşı oynamak istersin? Denk gelecek misin sence?

Gelmiş geçmiş en iyi kadın tenisçi olduğu için Serena Williams ile el sıkışırken bir fotoğrafımızı odama koymayı gerçekten isterim fakat bu yeni çıkan haberlerden dolayı 2018’e kadar gerçekleşmeyecek. Hamile olduğunu öğrendiğimde tenisi bırakabileceğini düşünmüştüm ama döneceğini açıkladı. Hala şansım var..

"Hedeflerim, dünyada ilk 100’de kalıcı olmak, 2020 Olimpiyatları’nda yer alabilmek."

İstanbul Cup’ın yeri bende çok ayrı

İstanbul Cup ile geçtiğimiz yıl kazandıktan sonra duygusal bir bağ oluşmuş olmalı?

Benim için çok özel bir turnuva. Geçen seneden sonra güzel anılarla kortta tekrar mücadele etmek ve ilk turdan itibaren seyirciyle oynamak tek kelimeyle harikaydı. Tekrar şampiyonluk kolay değildi. Bana uğur getiriyor, eminim toprak sezonunda oynayacağım birçok turnuva için harika bir hazırlık oldu.

Haberin Devamı

Olimpiyat oyunlarında ülkemizi temsil eden ilk Türk tenisçisin, İstanbul Cup’ta ilk defa WTA şampiyonu bir tenisçi oldu sayende Türkiye’den çıkan. Kariyer hedefinden bize bahsedebilir misin?

Birinci hedefim kendi kariyer rekorum olan 60 numarayı geliştirmek. Dünyada ilk 100’de kalıcı olmak istiyorum, 2020 Olimpiyatlarını oynamak hedeflerimden biri.