Gazete Vatan Logo

Çığlığını duydular!

VATAN'ın gündeme getirdiği; Deniz ve babasının imdadına Fatma Şahin yetişti.

Çığlığını duydular!

Vatan'ın gündeme getirdiği Deniz ve babasının çığlığını yanıt buldu.

Ayrıldığı eski erkek arkadaşı tarafından dövülen, aylarca hastanede yatan ve şimdi de öldürülmekte tehdit edilen Deniz ve babası, başlarından geçenleri VATAN'a anlatmış ve ilgililerden yardım istemişti. Konunun bugün sabah VATAN'da gündeme gelmesinin ardından baba kızın çaresizliğine önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'den, ardından da Emniyet Genel Müdürlüğü'nden gelen telefonlar umut oldu.
Bakan Şahin'in makamından aranan baba kız, hemen bakanlığa davet edildi ve konunun incelenmesi için çalışma başlatıldı. Bakanlığın Hukuk Müşavirliği, konunun ve açılan davaların takibi için çalışma başlattı. Baba Ş.D. de dün Bakanlık yetkilileriyle görüştü.



Öte yandan haberin VATAN'da yer almasının ardından, sabah erken saatlerde konuyla ilgilenen Emniyet Genel Müdürlüğü de, bu güne kadar yaşanan sorunla ve varsa sorumlularla ilgili inceleme başlattı. Öte yandan Genel Müdürlük, baba kıza ulaşarak, olayın detaylarıyla ilgili görüştü.
Vatan'ın bu sabah "Bir kadın cinayeti daha geliyor, Deniz ölmeden harekete geçin" başlığıyla baba kızın yardım çığlığını manşetine taşımıştı.

Eski erkek arkadaşı, kendisinden ayrıldığı için Deniz'i sokak ortasında kaçırıp saatlerce dövmüş, sonra da sabaha karşı evinin kapısına atmıştı. Yüzünün bütün kemikleri kırılan genç kız günlerce yoğun bakımda yatmış, ancak T.Y. isimli kişi O günden sonra da hemen her gece ya Deniz'in evine ya da sokağına gelerek, bazen camları indirmiş, bazen de yeniden saldırmıştı. Baba kızın onlarca şikayet başvurusu, suç duyurusu ve hatta koruma kararına rağmen hiçbir şey değişmemiş, Deniz'e ve ailesine yönelik ölüm tehdidi daha da artmıştı.

Tacizci, dayakçı erkek arkadaşı artık telesekretere bile "Seni önce zircirleyeceğim sonra da öldüreceğim" mesajları bırakmış, Koruma kararıyla Deniz'i telefonla bile araması yasakken, yaptıkları cesazız kalmıştı. Hatta T.Y. hakkında Deniz'i kaçırması ve hastanelik etmesine ilişkin dava bile açılmamıştı. 8 aydır hayatları kararan baba kızın artık yardım istemekten başka çareleri kalmamış, "Öldürecek, kurtarın bizi" demişti.

Haberin Devamı