Gazete Vatan Logo

Çİfte soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, hakkında yapılan suç duyuruları sonrasında soruşturma başlattı. Gökçek, Arınç’ı ‘paralel yapı’ya hizmet etmekle suçlamıştı. Arınç da yanıt verirken, “Melih Göçek bu yapının kucağında oturmuştur ve Ankara’yı bu yapıya parsel parsel satmıştır” demişti. Bu açıklaması üzerine ardı ardına Arınç ve Gökçek için suç duyuruları geldi. Arınç’a, ‘görevi kötüye kullanma’ ve ‘suçu gizleme’; Gökçek’e ise ‘zimmet’ ve ‘görevi kötüye kullanma’ suçları yöneltildi. Eğer savcılık suç unsuruna rastlarsa, Gökçek için İçişleri Bakanlığı’ndan izin istenecek. Bülent Arınç için ise dokunulmazlığı nedeniyle fezleke düzenlenerek Meclis’e gönderilecek. Arınç’ın açıklamalarını yargıya taşıyanlardan biri de Mimarlar Odası Ankara Şubesi oldu. Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan “Yıllardır bunları söylüyoruz ve mücadele ediyoruz. 300 davamız var. Bu sürecin kapanmasına izin vermeyeceğiz, tanık ve itiraflar ortada. Tüm bu kentsel rantın paylaşım sürecini Gökçek tek başına organize etmedi. Parselleri belirleyenler, ucuza kapatanlar, emsal arttıranlar, plan değişikliğini onaylayanlar, pay alanlar, Gökçek’e soruşturma izni vermeyenler, göz yumanlar, bilip de konuşmayanlar, aday gösterenler hepsi sorumlu” dedi.

Haberin Devamı

Damat da yanıt verdi

GÖKÇEK’e yanıt veren Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter, sosyal medya hesabından şunları yazdı: “Ey Gökçek! Öncelikle şunu ifade etmeliyim ki iyi niyetinden bir an bile şüphe etmediğim, dürüst, namuslu ve vicdan sahibi bir adamın damadı olduğum için gurur duyuyorum. Bana ve eşime paralel demişsin, eğer paralelden kastın vatana millete ve insanlığa hizmet edenlere alkış tutmaksa evet biz sonuna kadar paraleliz. Yok eğer paralelden kastın devlete ve millete kumpas kurmak, ihanet etmek, rant peşinde koşmak, yalancılık, dalkavukluk, sinsilik, arkadan kuyu kazmak, belden aşağı vurmak ise onu biz bilmeyiz ama...”

Gökçek’e dava resti

Arınç, dün TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtlarken, kendisine dava açacağını söyleyen Gökçek için, “Bizde bir deyim vardır. Kuştan korkan darı ekmez. Hakaret diyorsa istediği mahkemeye gidebilir. Mahkemelere aşinayız” dedi. Dava açıldığında da bu konudaki delillerin de ortaya konulacağını belirten Arınç “Ama orada bazı sorular sorulur cevaplamam gerekirse davalı mı davacı mı zarar görür belli olmaz” diye konuştu. Arınç ayrıca, “Yanlış yaptım ama özel hayatıma girdiği için kendimi tutamadım. Sözlerim hakaret diyorsa istediği mahkemeye gider. Başbakan haklıdır ama sussam doğru olmazdı. Özel hayatıma tecavüzde bulunan kişiye cevap veririm. Başbakanımız haklıdır ama kendimi tutamadım” dedi.

Haberin Devamı