Gazete Vatan Logo

Çifte infazda ‘Ahvaz’ şüphesi!

İnternet üzerinden yayın yapan GEM TV’nin CEO’su İranlı Saeed Karimian ile Kuveytli iş ortağı Muhammed Mutip El Shallahi, geçen yıl 30 Nisan’da Maslak’ta otomobilliyle seyir halindeyken önlerini kesen bir araçtan açılan çapraz ateşle öldürülmüştü.

Çifte infazda ‘Ahvaz’ şüphesi!

Olayın üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen polis henüz sır perdesini aralamayamadı. Mayıs ayı ortasında Sırbistan’da üzerlerinde sahte kimlikle yakalanan iki İranlı’nın da olaya karıştıklarına dair net bir delil bulunamadı.

Rejim takip ediyordu

Saldırının asıl hedefindeki kişinin Kuveytli El Shallahi olduğu öne sürülürken, işadamının ayaklanmaların yaşandığı İran’ın Ahvaz bölgesine destek verdiği iddiasıyla rejimin takibinde olduğu öne sürüldü.

Polis, saldırının İran rejimine muhalif olan GEM TV CEO’su Karimian’a yönelik olduğu üzerinde dururken, bu iddia soruşturmaya yeni boyut kazandırdı. Kuveytli işadamı Muhammed El Shalallahi’nin yakınları, işadamının rejim tarafından takip edilen ve hedefte olan bir kişi olduğu iddiasında bulundu. Kuveytli diplomatlar da cinayetin siyasi olduğunun altını çizdi. Gerekçe olarak ise İran’ın Ahvaz bölgesini gösterdiler. El Shallahi’nin yakınları işadamının Amerika’da okuduktan sonra Kuveyt’e döndüğünü ve Shallahi’nin ağabeyi Şerif Bader Mtaib Al Shallahi’nin de şehit olduğunu belirtti. Öte yandan El Shallahi’nin Ahvaz Devleti Restorasyon İcra Komitesi’nin yönetim kurulunda da aktif rol aldığı öğrenildi. Sünni nüfusun yoğun olduğu ve sürekli ayaklanmaların olduğu bölgeyle ilgilenen El Shallahi’nin İran gizli servisinin hedefinde olduğu iddia edildi.

Haberin Devamı