Gazete Vatan Logo

Çifte cinayete çifte müebbet

Karısını ve aynı otomobildeki genci pompalıyla öldüren kocaya iki kez ömür boyu hapis verildi. Mahkeme, “Ayrı yaşıyordunuz, evlilik bitmiş” diye tahrik indirimi yapmadı...

Çifte cinayete çifte müebbet

MUĞLA’da aynı otomobilde gördüğü ayrı yaşadığı eşi Sedef Berberoğlu (26) ve patronunun yeğeni Abdullah Tekin’i (18) pompalı tüfekle öldüren Lütfi Sefa Berberoğlu (38), ağırlaştırılmış ömür boyu ve ömür boyu hapis cezalarına çarptırıldı.

Kurşun yağdırdı

İşten atılan Sefa Berberoğlu’nu şiddetli geçimsizlik yaşadığı eşi Sedef de terk etti. Sefa Berberoğlu, 13 Eylül 2013 gecesi, ayrı yaşadığı eşi Sedef’i bir otomobilde garson O.D. (33) ve Abdullah Tekin (18) ile gördü. Otomobilinden pompalı tüfeğini alan öfkeli kocayı gören, garson O.D. kaçtı. Otomobilde önce eşi Sedef’i vuran ökeli koca, ardından eşinin patronunun yeğeni Abdullah Tekin’i de öldürdü. Çifte cinayetin ardından teslim olan Sefa Berberoğlu dün Muğla 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına çıktı.

‘Tahrik etti’ dedi, ama

Son sözü sorulan Sefa Berberoğlu, “Cinayeti tasarlamış değilim. O.D., beni 30 kez arayıp tahrik etti” dedi. Mahkeme heyeti, Sefa Berberoğlu’na, Abdullah Tekin’i öldürmekten ömür boyu, eşi Sedef’i öldürmekten ağırlaştırılmış müebbete mahkum etti. O.D.’yi öldürmeye teşebbüsten de 15 yıl hapis verdi, tahrik indirimi yapmadı.

Haberin Devamı

Adliyeden alkışlarla çıkan Sedef Berberoğlu’nun annesi Gülender Kan, “Zafer kadınların. Kızım geri gelmeyecek ama adalet yerini buldu. Bu karar kadın cinayetlerinin önlenmesi için inşallah emsal olur” dedi.