Gazete Vatan Logo

Çifte ajanlara saldırı düzenleyenlerin kimliği tespit edildi

İngiltere'nin Salisbury kentinde 4 Mart'ta Rus vatandaşı çifte ajan Sergey Skripal ile kızı Yulia Skripal'e yönelik Novichok sinir gazı saldırısını düzenleyen faillerin kimliğinin belirlendiği bildirildi.

Çifte ajanlara saldırı düzenleyenlerin kimliği tespit edildi

Press Association'ın haberine göre, Skripal davasını araştıran İngiliz heyetten yapılan açıklamada, "Skripallere yönelik Noviçok sinir gazı saldırısının ardındaki şüpheli failleri belirlediğimize inanıyoruz" denildi.

İngiliz polisi, Skripal'i öldürme girişimine bazı Rusların karıştığını belirtirken birkaç kişinin arandığı kaydedildi.

Şüphelilerin belirlendikten sonra kapalı devre kamera görüntülerinin de çapraz incelemeye alındığı ve söz konusu kişilerin de bu tarihlerde ülkeye girdiklerinin tespit edildiği bildirildi.

Ajan Skripal ve kızına saldırı İngiliz dış istihbarat servisi MI6 için çalıştığı ortaya çıktığında ülkesinde mahkum edilen ve daha sonra casus takasıyla İngiltere'ye gelen Rus ajan Sergey Skripal ile kızı Yulia Skripal, 4 Mart'ta Salisbury'de bir bankta bilinçlerini yitirmiş vaziyette bulunmuştu.

Hastaneden taburcu edilen baba kızın tedavilerine evde devam edileceği duyurulmuştu.

İngiltere, Skripal ile kızının zehirlenmesinde, Rusya tarafından imal edildiği ileri sürülen, askeri nitelikte ve sinir sistemi üzerinde etkili bir kimyasal maddenin kullanıldığının kesinlik kazandığını duyurmuştu.

Bu maddenin Sovyetler Birliği tarafından 1970 ve 1980'lerde geliştirilen "Novichok" adlı kimyasal grubunun üyesi olduğu belirtilmişti.

Euronews Türkçe

Haberin Devamı