Gazete Vatan Logo

Çiftçinin borcuna 1 yıl erteleme

Bu yıl yaşanan doğal afetler nedeniyle zarar gören çiftçilerin, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarına, Başbakan Yıldırım’ın talimatıyla 1 yıl erteleme imkanı getirildi. Bu haktan 80 bin çiftçinin yararlanması bekleniyor

Çiftçinin borcuna 1 yıl erteleme

Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatıyla bu yıl yaşanan doğal afetler nedeniyle zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan borçlarına, Bakanlar Kurulu kararı ile 1 yıllık erteleme imkanı getirildi. Başbakanlık’tan yapılan yazılı açıklamaya göre, karardan 80 bin çiftçinin yararlanması öngörülüyor. Ayrıca Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri de borçlarını ödeme zorluğu çeken çiftçilere, tarımsal üretimin sürdürülebilirliğinin sağlanması için, mevcut kredi borçlarını, 5 yıla yayılan taksitlendirme imkanı veriyor.

En az % 30 zarar

Konuya ilişkin geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı kapsamında, 1 Ocak 2017-31 Aralık 2017 arasında ilgili gerçek ve tüzel kişilerin, ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları en az yüzde 30 zarar görenlerin, banka ve TKK tarafından kullandırılan vadesi, taksit vadesi veya hesap devresi henüz gelmemiş olmakla birlikte bir yıl içinde dolacak olan tarımsal kredi borçları vade tarihleri, taksit vadeleri veya hesap devrelerinden itibaren bir yıl süreyle ertelenmesi kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

1 Ocak’tan bugüne kadar olan sürede banka ve TKK tarafından tasfiye olunacak alacaklar hesabına aktarılmış kredi borçları da aralık ayının birinci işgünü itibarıyla, bugünden sonra tasfiye olunacak alacaklar hesabına aktarılmış borçlar hasar tespit komisyonu kararı tarihini takip eden ayın birinci iş günü itibarıyla “faiz tahakkuk ettirilmeksizin” bir yıl ertelenecek.