Gazete Vatan Logo

Mazot gübre desteklerinin ilki yattı! Çiftçilere mazot desteği ödemeleri ne zaman? 2. ve 3. Mazot gübre destekleri ne zaman yatacak?

Mazot gübre destekleri ne zaman yatacak? sorusu yoğun bir şekilde soruluyordu. Çiftçi Kayıt Sistemine kayıt olan çiftçilerin yararlandığı mazot gübre desteğinin ödeneceği tarihler belli oldu. 2020 yılı mazot gübre desteğinde TC kimlik numarası 0 ile 2 olanların ödemeleri 21 Şubat’ta yattı, gözler kalan ödemelerin yatacağı tarihe kilitlendi. Çiftçilere mazot desteği ne zaman ödenecek? Mazot gübre destekleri ne zaman yatacak? Toprak destekleme parası 2020 ne zaman yatacak?

Mazot gübre desteklerinin ilki yattı! Çiftçilere mazot desteği ödemeleri ne zaman? 2. ve 3. Mazot gübre destekleri ne zaman yatacak?

Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 21 Şubat tarihli yaptığı açıklamada "Merakla beklenen destekleri bugün açıklıyoruz, ödemelere bugün başlıyoruz." diyerek müjdeli haberi verdi. Mazot ve gübre destekleri Elazığ ve Malatya hariç, 58 il için 21 Şubat tarihinden itibaren TC kimlik numarasının son hanesine göre ödenmeye başlanılacak. TC kimlik numarası 0 ile 2 olanların mazot destekleri ödendi, şimdi gözler TC kimlik numarası 4, 6 ve 8 ile biten çiftçilerin ödemelerinde. Mazot gübre destekleri ne zaman yatacak? İşte çiftçilere mazot desteği ödemeleri

MAZOT GÜBRE DESTEĞİ NE ZAMAN ÖDENECEK? (Mazot gübre destekleri ve tarihleri)

Mazot ve gübre destekleri Elazığ ve Malatya hariç, 58 il için 21 Şubat tarihinden itibaren TC kimlik numarasının son hanesine göre ödenmeye başlandı.

Mazot gübre desteği: 58 il, 1.401.138 kişi, 2.334.027.194 TL

(Elazığ ve Malatya Hariç 56 ilde TCKN son hanesine göre ödenecek)

- 0 ve 2 olanlar (21 Şubat)

- 4, 6 olanlar (28 Şubat)

- 8 olanlar (6 Mart) 18.00’dan sonra

Tek Seferde Ödenecekler (21 Şubat, 18.00’dan sonra)

Haberin Devamı

Hububat desteği: 4 il, 14.356 kişi, 138.224.945 TL

Süt Desteği: 74 il, 259.426 kişi, 184.759.417 TL

Kırsal Kalkınma Desteği: 10 il, 5.275.406 TL

Lisanslı Depoculuk Desteği: 19 il, 12.396.941 TL".

MAZOT DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Tarımsal desteklerde öncelikle Çiftçi Kayıt Sistemi’ ne kayıt olmak gerekiyor. Kaydın olması durumunda ise, mazot ve gübre desteklemesi almak istediğinizi belirten bir dilekçe yazmalı ve bu dilekçeyi Tarım İl veya İlçe Müdürlükleri’ ne teslim etmek gerekiyor. ÇKS kaydı yoksa sisteme kayıt olmak gerekmektedir.

Dilekçeyi müdürlüğe teslim ettikten sonra da yapılacak incelemelerden sonra başvuru onaylanırsa destekleme ödemesi almaya hak kazanılır. Sonrasında banka hesaplarına destekleme tutarı aktarılır. Mazot desteklemeleri ise güncel mazot fiyatının yüzde 50' si tutarında oluyor. Verilen desteklemeler ile birlikte çiftçinin aktif bir şekilde tarımsal faaliyetlere devam etmesi sağlanıyor.

MAZOT VE GÜBRE DESTEKLEMESİ BAŞVURU ŞARTLARI

Haberin Devamı

Destekleme alabilmek için bazı şartları taşımanız gerekiyor.

Bu şartlar;

Çiftçi kayıt sistemine kayıt olunmalıdır.

Bakanlık tarafından belirlenen tarihte dilekçe ile başvurmak gerekmektedir.

Gübre desteği başvurusu yapabilmek için en az 1 dekar alana sahip olunması gerekmektedir.

50 dekardan fazla araziye sahip olanların toprak analizi yaptırmaları gerekmektedir.

Toprak analizi yaptırmayan çiftçilerimiz sadece mazot desteği alabilecek ve gübre desteklerinden yararlanamayacaktır.

Bunu bir örnek ile anlatalım. Örneğin 132 dekar araziye sahipsiniz. Bu alan için üç toprak analizi yaptırmanız gerekiyor. Çünkü her 50 dekar için 1 analiz şartı var. Şayet iki adet analiz yaptırır ve kalan 32 dekar için analiz yaptırmazsanız sadece 100 dekar için gübre desteği alırsınız. 32 dekar için sadece mazot desteği alınabilir.

Destekleme kapsamında mazotun 100 TL’ lik mazotun 50 TL’ si devlet tarafından karşılanacak.

Ektiğiniz ürünün coğrafi koşullara uygunluğunun tespit edilmesi gerekiyor.