Gazete Vatan Logo

Çiçek tamam gözler Burhan Kuzu’da!

AK Parti TBMM Başkanlığı’na Çiçek’le devam etme eğiliminde. Kulislerde Burhan Kuzu’nun aday olup olmayacağı konuşuluyor

Devletin “iki numarası” olan TBMM Başkanlığı için adaylık başvuru süresi bugün sona erecek. AK Parti Cemil Çiçek ile yola devam kararı alırken, Çiçek’in adaylık gösterilmesine ilişkin başvurunun bugün TBMM Başkanlık Divanı üyeliklerinde partiye düşen kontenjanlar, Grup Başkanvekillikleri ve Grup Yönetim Kurulu üyelikleri için seçim yapılacak olağanüstü grup toplantısının ardından yapılması bekleniyor.

2 Temmuz’daki seçimler için şu ana kadar sadece MHP’li Faruk Bal resmi başvuru yaptı. CHP’de Şafak Pavey ve Osman Korutürk’ün aday gösterilebileceği ifade edilirken, BDP aday çıkartmama eğiliminde. AK Parti’de ise haftalardır merakla beklenen aday ismi bugün netleşecek. Dün itibariyle kulislerde “Çiçek tamam” ifadesi kullanılırken, Başbakan Erdoğan’ın önceki gün bazı bakanlar ve kurmay kadrosuna Çiçek ile yola devam kararını resmen deklare ettiği öğrenildi. Erdoğan’ın, Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı’nın da TBMM Başkanvekilliğine kaydırılacağı sinyalini verdiği bildirildi.

‘Tarihe not’

Bu gelişmelerin ardından gözler TBMM Başkan adaylığına talip olan ve “Grupta adaylık için temayül yoklaması yapılsın, sandık kurulsun” önerisi grup yönetimince kabul edilmeyen Burhan Kuzu’ya çevrildi. Partinin yanısıra muhalefetten de “aday ol oyumuz sana” yönünde destek vaatleri alan Kuzu’nun, parti grubunun eğiliminin “Cemil Çiçek”ten yana olmasına karşın Erdoğan’ı karşısına alarak adaylık başvurusu yapıp yapmayacağı merak uyandırdı. Kuzu’nun bazı milletvekillerine “Tarihe not düşebilirim” diyerek adaylık başvurusu yapabileceği mesajı verdiği öğrenildi. AK Parti grup yöneticileri ise, “Burhan Hoca böyle birşey yapmaz. Parti yönetiminin kararına rağmen bir adım atmaz” görüşünü savundu.

Haberin Devamı