Gazete Vatan Logo

CIA’nın yeni patronunun en sevdiği kent İstanbul

CIA’nın ilk kadın Direktörü Gina Haspel, Louisville Üniversitesi’nde katıldığı toplantıda hayatını anlattı.

CIA’nın yeni patronunun en sevdiği kent İstanbul

CIA’nın ilk kadın Direktörü Gina Haspel, Louisville Üniversitesi’nde katıldığı toplantıda hayatını anlattı. En sevdiği Johnny Cash şarkılarını, okuma tercihlerini sıraladı. En sevdiği kentin İstanbul olduğunu söyleyen Haspel, “Direktör olarak en büyük zevklerim arasında, ziyarete gelen yabancı meslektaşlarla görüşmek” dedi. “Ve ben gelenek haline getirdim ... yabancılar, Langley, Virginia’yı ziyaret ettiler ve ofisimde benimle birlikte oturdular” diye konuştu.

“CIA’daki küresel görevimiz, Amerika’nın en iyi ve en parlağını, cinsiyet, ırk veya kültürel arka plandan bağımsız olarak işe almayı ve korumamızı talep ediyor” diyen Haspel, “Ve her memurun başarılı olmak için eşit fırsatlara sahip olmasını istiyorum” görüşünü belirtti.

Türkçe bilen ajanlar

Haspel, CIA memurlarının çalıştıkları kültürlere uyum sağladığından emin olmak için yabancı dil eğitimine yatırım yapmak için çalıştıklarını da kaydetti. Denizaşırı ülkelerde görevli memur sayısını artıracaklarını kaydeden Haspel, ABD’ye rakip ulus devletlere karşı casusluk faaliyetlerine odaklanacaklarını, özellikle Arapça, Çince, Farsça ve Türkçe konuşan ajanlar çalıştıracaklarını söyledi. Casuslarla analistlerin en ağır, en zorlu meselelerle ilgili istihbarat toplamaya daha fazla odaklanacağını dile getiren CIA Başkanı Gina Haspel, “Rakip ulus devletlere odaklanmamızı keskinleştiriyoruz” vurgusunu yaptı.

Haberin Devamı