Gazete Vatan Logo

Chrysler-Fiat operasyonu

Chrysler Jeep Türkiye, yenilenen Grand Cherokee modeliyle atağa kalkmaya hazırlanıyor

Jeep markasının Fiat bünyesine geçerek hem dünyada hem de Türkiye’de atılımı yaptığını söyleyen Chrysler Jeep Türkiye Genel Müdürü Uğur İrfanoğlu, “Yeni Grand Cherokee bizim Türkiye’deki kaldıraç modelimiz olacak” dedi.

İtalyan Fiat’ın kriz döneminde Chrysler ve Jeep markasını şemsiyesi altına almasının ardından, yeni modellerin Fiat logosu ile satılacak olmasının Chrysler’e model zenginliği sağlayacağını ifade eden İrfanoğlu, şunları kaydetti: “Chrysler Grubu’nun tüm dünyada başlattığı yeniden yapılanmanın, Türkiye ayağına paralel olarak Tofaş CEO’su Ali Pandır ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Halen satışlara yönelik bir karar alınmış değil. 1 ay içinde belli olur.”

SUV’da yüzde 23 pay alacak

Yeni Grand Cherokee için Avrupa’da dizel motor seçeneğini alan ilk ülkenin Türkiye olduğunu belirten İrfanoğlu, “Grand Cherokee ile yakından ilgilenen müşteriler aracın özelliklerini araştırıp daha Türkiye’ye gelmeden bir ay önce bize sipariş verdiler. Bu yıl ulaşmayı hedeflediğimiz 700 adetlik satışın 250’si ön siparişlerle gerçekleşti. 2011 yılı sonuna kadar E SUV olarak tanımladığımız segmentte 3 bin adetlik satış öngörüyoruz. Biz de yeni modelimizle geçen yılki yüzde 13.2’lik payımızı yüzde 23.3 seviyesine çıkaracağız. Grey market bizim için tehdit oluşturmayacak çünkü ABD’den en fazla araç alan ülke biz olduk” açıklaması yaptı.

Uğur İrfanoğlu, 3.0 litre 241 beygir güç üreten tek motor seçeneği ile Türkiye’ye ithal ettikleri 4’üncü jenerasyon Grand Cherokee’nin fiyatının 83 bin 300 eurodan başladığını kaydetti.

Haberin Devamı