Gazete Vatan Logo

Chrome kullanıcılarına özel en iyi 6 VPN

Chrome kullanıcılarına özel en iyi 6 VPN

Genellikle yasaklı sitelere giriş yapmak için tercih edilen en popüler yöntemlerden biri olan VPN'ler (Virtual Private Network) bireysel kullanımın yanında bazı firmalar tarafından da işlevsellikleri sayesinde oldukça rağbet görüyor. Geçtiğimiz haftalarda Opera tarafından bütün kullanıcılara tarayıcı içerisinde ücretsiz bir VPN hizmeti sunulmasının ardından, diğer tarayıcılar için de benzer bir talep oluşmaya başladı.

Peki en çok kullanıcıya sahip Chrome'da ücretli VPN seçeneklerinin yanında ücretsiz VPN hizmeti alabileceğimiz araçlar var mı? Hem de fazlasıyla var! İşte Chrome kullanıcıları için derlediğimiz en iyi ücretsiz VPN seçenekleri:

1. DotVPN

2014'ten beri kullanımda olan DotVPN, son zamanlarda çok daha büyük bir ilgi görmeye başladı. Chrome Web Store'a göre 500 binin üzerinde kullanıcıya sahip olan bu araç, sınırsız bir bant genişliği sunuyor. 12 ayrı sanal konum üzerinden çalışan DotVPN son derece güvenlikli bir altyapıya sahip.

2. ZenMate VPN

"Siber güvenlik çözümü" gibi bir motto'ya sahip olan ZenMate VPN, dünya çapında son derece güvenlikli proxy sunucularına sahip. İnternet güvenliği, Wi-Fi güvenliği ve sınırlandırılmamış İnternet erişimi şeklinde üç alanda hizmet sunan bu araç aylık 7.99 dolar karşılığında, çok daha hızlı ve ekstra bölgeler ekleyebileceğiniz ve 7/24 teknik destek alabileceğiniz premium bir paket de sunuyor.

Haberin Devamı

3. Hotspot Shield

Görece yeni bir VPN aracı olan Hotspot Shield, endüstrinin en güvenilir firmalarından, 10 yıllık bir tecrübeye ve dünya çapında 190 ülkede 20 milyon aktif kullanıcıya sahip Anchor Free tarafından yönetiliyor.

Ücretsiz ve sınırsız bir hizmet sunan ve ayrıca aylık 2.08 dolarlık bir premium paketi de bulunan Hotspot Shield iOS, Android, Windows Phone, OS X ve Windows platformlarında mevcut.

4. CyberGhost VPN

CyberGhost, coğrafi bloklamadan ziyade merkezine gizlilik ve güvenliği alan VPN'lerden biri. Yaklaşık 150 milyon reklam, 210 bin zararlı web sitesi ve 260 milyon izleme teşebbüsünü engelleyen bu aracın premium versiyonu ise aylık 3.79 dolar.

Haberin Devamı

5. Browsec VPN

Browsec VPN'in en önemli özellikleri arasında kullanıcılarına herhangi bir yerden bütün sitelere erişim olanağı ve gelişmiş bir çevrimiçi kullanıcı gizliliği, veri koruması sağlaması yer alıyor. Bu araç sayesinde, özellikle okul ve ofis bilgisayarlarında engellenen Facebook, Reddit ve YouTube gibi sitelere de erişim sağlayabilirsiniz.

6. TunnelBear VPN

Sıra, bu listede yer alan VPN araçları arasında en başarılı eleştirileri alan araçta. 10.500 bireysel oylama sonucunda tam 5 yıldızlık bir ortalamaya sahip olan bu araç aslında tam bir VPN olmaktan ziyade aslında şifreli bir proxy olarak değerlendirilebilir. Bütün VPN'ler arasında en hızlı ücretsiz erişim hızı sunan araç olan TunnelBear VPN, dünya çapında 20 ülkede sunuculara sahip.

Kaynak: Chip.com.tr