Gazete Vatan Logo

CHP ve İYİ Parti Büyükşehir'de anlaştı, sıra ilçelerde

CHP ile İYİ Parti arasındaki ittifak görüşmelerinde, İYİ Parti, CHP'nin göstereceği Büyükşehir Belediye Başkan adayını destekleme karar aldı. İki partinin il başkanları, 19 ilçe için de ittifak görüşmeleri yapılacağını duyurdu.

CHP ve İYİ Parti Büyükşehir'de anlaştı, sıra ilçelerde

CHP ile İYİ Parti arasındaki ittifak görüşmelerinde Antalya için uzlaşı sağlandı. İYİ Parti, CHP'nin göstereceği Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayını destekleme kararı aldı.

CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, uzun zamandır devam eden ittifak görüşmelerinin dün iller bazında sona erdiğini belirterek, olumlu sonuç çıkmasından memnun olduğunu söyledi. Yeni süreçte ilçeler bazında ittifak görüşmelerinin devam edeceğini kaydeden Kumbul, Birkaç gün içinde Ankara'ya giderek ilçelerimizle ilgili görüşlerimizi anlatacağım. İYİ Parti İl Başkanı da Genel Merkezi'ne giderek görüşlerini bildirecektir. 24 Aralık'taki Parti Meclisi toplantımıza kadar da Antalya Büyükşehir Belediyesi adayının yanı sıra ilçe belediye başkan adaylarımızı yetiştirmeye çalışacağız. Büyükşehir'in yanı sıra 19 ilçeyi ittifak yaptığımız partiyle kazanmak istiyoruz" dedi.

'İKİ AHMET ANTALYA'YI OMUZLAYACAĞIZ'

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın da partilerinin demokrasi mücadelesi sonrası ortaya çıktığını söyledi. Ak Parti ve MHP'nin yerel seçimlerdeki ittifak kararına karşı kendilerinin CHP ile ittifak yoluna gittiğini belirten Aydın, ilçeler bazında henüz CHP kanadıyla bir görüşme yapmadıklarını aktardı. Aydın, Sağlıklı bir görüşme ile Büyükşehir ve 19 ilçede AKP'nin esamesi okunmayacak. CHP'li Ahmet Başkan, uzlaştığımız bir isim. İki Ahmet, Antalya'yı omuzlayarak AKP'yi Büyükşehir'den ve 19 ilçeden söküp atacağız. Herkesin oy vereceği bir aday çıkarılmalı. Seçmenin rahatlıkla gidip oy vereceği bir adayı görmek istiyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı