Gazete Vatan Logo

CHP ve İYİ Parti arasında İdris Naim Şahin bilmecesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin kalesi İzmir'de yarışa hangi isimle gireceğini netleştirmek için son bir anket yapılması kararı aldı. İki parti arasında Ordu için de müzakerelerin sürdüğü, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin isminin masada olduğu kaydedildi.

CHP ve İYİ Parti arasında İdris Naim Şahin bilmecesi

Milliyet'ten Şevket Yaman'ın haberine göre; İzmir'de en geniş kesimlerin desteğini alabilecek ismin ortaya çıkması için başlatılan anket çalışmasında, Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, İzmir milletvekilleri Murat Bakan, Selin Sayek Böke ve Kamil Okyay Sındır, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ile iş kadını Figen Baz'ın isimleri yer alıyor.

Anketin, tablet ve akıllı telefonlar üzerinden bir uygulama ile gerçekleştirildiği, böylece anketörün nerede ve kiminle görüştüğünün tespit edilebildiği kaydedildi. Her kişi için belli bir süre sınırında yapılması gereken anketin anında araştırma merkezine iletildiği belirtildi. Anket yapılan seçmenin de daha sonra farklı bir kişi tarafından aranarak verdiği yanıtların teyit edildiği bildirildi.

Anket sonuçlarının bir kaç gün içinde Genel Başkan'ın masasında olacağı öğrenildi. CHP'de İzmir için daha önce yapılan araştırmaların aksine, son anketin adayın belirlenmesine önemli ölçüde etki edeceği belirtildi.

Haberin Devamı

ŞAHİN BİLMECESİ

CHP ile İYİ Parti arasında devam eden seçim iş birliği anlaşmasına yeni iller de eklendi. Bu çerçevede, İYİ Parti'nin; Kahramanmaraş, Bilecik ve Bartın'da da CHP adaylarını destekleyeceği öğrenildi. Böylece iki parti arasında iş birliği yapılacak il sayısı 44 kente yükselirken, Elazığ ve Yozgat'ın İYİ Parti'ye bırakılmasında aşama kaydedildiği, ancak henüz nihai karar alınmadığı belirtildi. İki parti arasında Ordu için de müzakerelerin sürdüğü, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin isminin masada olduğu kaydedildi. Adaylık ihtimaline CHP tabanından eleştiriler gelen Şahin'in hangi partiden aday gösterileceği konusundaki müzakerelerin önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.