Gazete Vatan Logo

CHP Sözcüsü Tezcan: Yeni çalışma döneminde yeni MYK ve sözcü olacak

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan "Genel Başkanımız yeni çalışma ekibini oluşturacak. Yeni çalışma döneminde yeni MYK ve sözcü olacak" dedi. Olağanüstü kurultay için toplanan imzalarla ilgili de konuşan CHP Sözcüsü Bülent Tezcan,"569 imza ile kurultay toplamak mümkün değildir. Genel Başkanın da kurultay toplama konusunda bir iradesi yoktur toplamayacağını da ifade etmiştir. Kurultay tartışmaları artık partiye zarar veriyor" ifadesini kullandı. Tezcan, seçimle ilgili değerlendirmenin de bir ay içerisinde bütün kamuoyu ile paylaşacağını duyurdu.

CHP Sözcüsü Tezcan: Yeni çalışma döneminde yeni MYK ve sözcü olacak

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, CHP MYK toplantısı devam ederken açıklama yaptı. MYK'daki değişim ile ilgili "En kısa zamanda genel başkanımız, yeni çalışma ekibini oluşturacaktır" ifadesini kullanan Tezcan, hükümeti de ekonomi konusunda eleştirip "100 günlük program Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılamıyor" dedi.

PARTİ YÖNETİMİNDE DEĞİŞİM

Olağanüstü kurultay çağrısı ve parti yönetiminde değişikliklere ilişkin Tezcan'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

Seçimlerden sonra il ve ilçe örgütlerimizde, parti organlarımızda gelecek planlamasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Bugün MYK toplantımızı yaptık. Bütün MYK'daki arkadaşlarımızın sayın genel başkanımıza teşekkür ettiler. Sayın Genel Başkanımızın her zaman MYK'yı belirlemek ve değiştirmek yetkisi dahilindedir. Tüm arkadaşlarımız, genel başkanımızın tasarruflarını destekleyeceklerini beyan ettiler. Önümüzdeki süreçte CHP'nin yönünü çizmek ve partiyi hızlı bir şekilde bir taraftan yerel seçimlere hazırlamak ve Türkiye'nin yol haritasını belirlemek için yeni bir çalışma ekibi genel başkanımız tarafından oluşturulacaktır. Biz de kendisine destek vermeye devam edeceğiz.Teknik olarak istifadan bahsetmek mümkün olmuyor. MYK arkadaşlarımız Sayın Genel Başkanın her türlü tasarrufunu destekleyeceklerini ifade ettiler.

Haberin Devamı

Genel Başkanımız yeni çalışma ekibini oluşturacak. Yeni çalışma döneminde yeni MYK ve sözcü olacak.

KURULTAY İÇİN VERİLEN İMZALAR YETERLİ EDĞİL

Hiçbir şekilde 630 imza teslim edilmedi. Bu bilgileri paylaştık. Genel Merkezimize teslim edilen imza sayısı 618'di. 4'ü usulüne uygun değildi, 4 imza mükerrerdi, 5'i istifa etmiş delege imzası düşünce 605 imza. 5 imzanın gerekçesi farklı. 31 imza geri çekildi. Bu imzalarla kurultay toplamak mümkün değildir. Genel Başkan'ın da kurultayı toplama iradesi yoktur, toplamayacağını açıklamıştır. Bu tartışmanın doğal olarak bitmesi gerekir. İmza toplayan arkadaşlarımızın hiçbiri ötekileştirilecek arkadaşlarımız değildir. Partiyi kurultay tartışması içinde tutmanın faydalı olacağına inanmıyoruz. Bunun da bir anlamı olduğunu düşünmüyoruz.

Haberin Devamı